Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Mercè Morales presenta a la Seu 'Les narracions històriques de Francesc de Castellví'

Mercè Morales presenta a la Seu 'Les narracions històriques de Francesc de Castellví'

L'escriptora recupera els relats d'un dels herois de la defensa de Barcelona durant el setge de 1714 L'acte serà aquest divendres dia 16 a 2/4 de 8 de la tarda a la Biblioteca Sant Agustí

Tricentenari - Francesc de Castellví
Tricentenari - Francesc de Castellví
13/01/2015 10:47

Aquest divendres, 16 de gener, a 2/4 de 8 de la tarda, la quarta planta de la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d'Urgell acollirà la presentació del llibre 'Les narracions històriques de Francesc de Castellví', de Mercè Morales.

Aquest llibre recull textos escollits per l'autora sobre diversos episodis de la Guerra de Successió que va viure el militar austracista Francesc de Castellví i Obando, un dels principals defensors de Barcelona durant el setge borbònic de 1714. De Castellví, que després de la guerra es va exilar a Viena, va plasmar en les Narracions Històriques. L'original, que es conserva a l'Arxiu Nacional d'Àustria, és una obra magna cabdal per conèixer la Guerra de Successió i el Setge de Barcelona.

El 12 d'agost de 1714, Francesc de Castellví fou ferit al Baluard de Sant Pere i durant la batalla de l'11 de setembre de 1714 es trobava contraatacant quan l'ordre de capitulació fou decretada. Ocupada la ciutat, Castellví fou sotmès a un règim de llibertat vigilada i les seves rendes li foren confiscades. Finalment, el 1726 va fugir a Àustria tot aprofitant una amnistia i allà va escriure els seus relats de la guerra.

Visió històrica, lectura de fragments i cançons de l'època

La presentació de l'obra anirà a càrrec de l'autora mateixa, que oferirà una visió històrica de l'època que descriu Francesc de Castellví, que va morir a Viena l'any 1757. L'acte seguirà amb la lectura de fragments del llibre i la interpretació de cançons de l'època a càrrec de l'actriu Àngels Bassas, que comptarà amb l'acompanyament musical de Carles Beltran.

La presentació d'aquest llibre tanca defintivament el cicle d'actes que durant més d'un any han celebrat la Seu d'Urgell i Castellciutat per commemorar el 300 aniversari de l'11 de setembre de 1714. La cloenda oficial es va dur a terme el setembre passat, a càrrec de l'historiador Josep Maria Solé i Sabaté, tot coincidint amb el 301 aniversari de la capitulació de Castellciutat.

Mostrar formulari de contacte