Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Més de 1.300 persones ja s'han inscrit a la campanya 'Si recicles, guanyes. Per una taxa justa'

Més de 1.300 persones ja s'han inscrit a la campanya 'Si recicles, guanyes. Per una taxa justa'

Després de l'acció informativa, els usuaris que s'hi vulguin apuntar encara ho poden fer a les oficines de la Mancomunitat d'Escombraries, a la Seu. Paral·lelament, l'ens ja ha repartit més de 1.000 saquets i 600 sacs del nou Compost de l'Urgellet
Campanya 'Si recicles guanyes. Per una taxa justa' (Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet)
04/03/2022 19:45

La Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet ja ha repartit, fins aquesta setmana, uns 1.000 saquets de Compost de l'Urgellet, de 3 kilos cadascun, i 600 sacs de 17 kg. L'ens ha començat a oferir aquest producte després que aquest començament va obtenir-ne el segell de marca registrada de fertilitzants, cosa que els permet comercialitzar-lo. 

D'altra banda, la Mancomunitat ha informat que més de 1.300 persones ja s'han inscrit al registre de la nova aplicació mòbil per fer ús dels "contenidors intel·ligents". Dins de la nova campanya 'Si recicles, guanyes. Per una taxa justa', entre el 19 i el 27 de febrer es va instal·lar un punt informatiu a la plaça de les Monges, a la Seu d'Urgell,  en el qual la població podia inscriure-s'hi directament tot facilitant les seves dades.

Els veïns que no ho hagin pogut fer en aquelles dates, encara poden seguir-s'hi apuntant tot apropant-se a les oficines de l'organisme, a l'avinguda Valira de la Seu, i alhora poden aconseguir, si ho desitgen, sacs de compost a la Deixalleria comarcal. Pel que fa a l'obtenció de compost a granel, cal demanar hora prèviament al telèfon gratuït 900 70 10 46.

La nova campanya ‘Si recicles, guanyes. Per una taxa justa’, que té com a objectiu arribar a reciclar el 65% dels residus que es produeixen en els municipis que formen part de l'ens, un percentatge que estableix com a obligatori la Unió Europea a tots els països que en són membres. Una de les mesures per arribar a aquesta fita és la implantació d’una taxa per premiar els bons recicladors". Per això, cada persona es podrà identificar quan recicli, a través de contenidors adaptats. L'estalvi pot arribar a ser, en el millor dels casos, de fins a 60 euros en el rebut de la brossa. A les persones que se sumin a la campanya se’ls instal·larà una aplicació al telèfon mòbil que permetrà que es puguin identificar cada vegada que llencin les escombraries.

La Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet ha estat des de fa anys pionera en la millora de la recollida selectiva, i aquest 2021 ha aconseguit un percentatge del 56%. La campanya compta al cofinançament de la Generalitat de Catalunya i de l’Agència de Residus de Catalunya.

Mostrar formulari de contacte