Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Més de 200 entrevistes de feina al desè Workshop Ocupacional de l'Alt Urgell

Més de 200 entrevistes de feina al desè Workshop Ocupacional de l'Alt Urgell

Enguany hi han pres part 18 empreses, tant de la comarca com d'Andorra, i més de 90 persones que cerquen un lloc de treball. La jornada ha estat precedida de sessions formatives

Workshop Ocupacional de l'Alt Urgell, a la Sala de Sant Domènec
Workshop Ocupacional de l'Alt Urgell, a la Sala de Sant Domènec
24/10/2024 11:35

El Workshop Ocupacional de l'Alt Urgell ha generat més de 200 entrevistes de feina en la seva desena edició, que s'ha dut a terme aquest dimecres a la Sala de Sant Domènec de la Seu d'Urgell. La jornada ha reunit un any més empreses del Pirineu que tenen llocs vacants i persones que busquen feina. L'objectiu amb què es va crear era precisament unir aquestes dues necessitats i fomentar l'ocupació laboral tant a la comarca com al seu voltant.

La jornada es va inaugurar al matí amb la presència de la consellera de Promoció Econòmica i Ocupació del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Carme Espuga, i de la regidora d'Esports de la Seu d'Urgell, Bàrbara Romeu, en representació del consistori urgellenc. Espuga celebra el fet que aquest esdeveniment ja està consolidat, en part gràcies a "l'aposta de les empreses" per ser-hi presents.

En aquesta ocasió hi ha hagut 18 empreses que hi han presentat ofertes de feina, en sectors molt diversos com són hostaleria, serveis o telecomunicacions. A la llista també s'hi inclou la demanda d'operaris especialitzats. A l'altre costat de les taules, hi han pres part 91 persones que busquen feina. Unes xifres que el Consell valora com "un èxit", per la qual cosa hi volen seguir apostant.

 

Formació sobre recursos humans i treball a Andorra

Com en anteriors edicions, el Workshop no s'ha limitat a la jornada d'aquest dimecres. Prèviament s'ha ofert sessions formatives tant per als representants de les empreses inscrites com per als demandants de feina. Per als primers es va fer una formació relacionada amb la gestió dels recursos humans, "que moltes vegades és un gran dèficit que tenen les empreses perquè sovint depenen de les gestories", recorda Carme Espuga, de manera que se'ls vol mostrar com reaccionar davant de situacions imprevistes. I per als segons s'ha fet una activitat informativa sobre tot allò que cal tenir en compte si es vol treballar al Principat d'Andorra.

De fet, a banda de les empreses de l'Alt Urgell mateix i de la Cerdanya, un gruix important de les ofertes laborals que es presenten en aquesta trobada corresponen a Andorra. En aquest sentit, la consellera comarcal de Promoció Econòmica considera "evident" que existeix una relació amb el Principat i que hi ha de seguir sent perquè l'Alt Urgell és una zona fronterera. I en el cas particular de la Seu d'Urgell, actualment un terç de la població activa treballa al país veí.

Espuga hi afegeix que cal tenir en compte que "això difícilment canviarà, perquè la Seu es nodreix d'Andorra i Andorra es nodreix de la Seu, i el millor és que caminem plegats, atès que som a pocs quilòmetres". Des del Consell sí que valoren que a les darreres edicions del Workshop ha augmentat la implicació d'empreses de la comarca, però en tot cas conclouen que el pes econòmic d'Andorra "no es pot obviar".

Mostrar formulari de contacte