Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Més de 230 persones participen en les activitats del cicle 'Desenterrant el passat'

Més de 230 persones participen en les activitats del cicle 'Desenterrant el passat'

Enguany s'ha organitzat cinc xerrades i una sortida guiada a diversos llocs de l’Alt Urgell

Moment de la xerrada del geògraf Carlos Guàrdia a Arsèguel (Foto: Lluís Obiols)
Moment de la xerrada del geògraf Carlos Guàrdia a Arsèguel (Foto: Lluís Obiols)
05/11/2015 12:48

Una xerrada divendres passat sobre el Dolmen de la Llosa, pronunciada per l'arqueòleg Gerard Remolins, ha clos enguany el cicle “Desenterrant el passat”. Un total de 230 persones han seguit durant tot el mes d’octubre aquesta proposta, que ha inclòs cinc xerrades i una sortida guiada a la Seu d'Urgell, Peramola, Tuixent, Castellciutat, Arsèguel i Bescaran. El cicle ha estat organitzat pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell, l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell i l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell, amb l’objectiu de conèixer millor el patrimoni arqueològic i la història de la comarca.

Per fer arribar el patrimoni al major nombre de poblacions i de sectors possibles de la comarca de l’Alt Urgell, “Desenterrant el passat” s'ha concebut novament com una activitat per retornar "d'una manera amena i propera" a la gent de la comarca "tot el coneixement obtingut a partir de l’estudi de diversos aspectes de la història del territori". Per assolir aquesta fita, s’ha comptat amb la col·laboració dels ajuntaments de Peramola, de Josa i Tuixent, de la Seu d’Urgell i d’Arsèguel, així com de l’EMD de Bescaran, el Grup d’Arqueologia de Peramola i les empreses Terrelló i ReGiraRocs.

Segons informa el Consell Comarcal de l'Alt Urgell, l’èxit de l’edició actual anima als organitzadors a continuar amb aquest cicle, amb la possibilitat d’obrir-lo a nous continguts que estiguin relacionats amb el patrimoni cultural i les ciències del passat.

Mostrar formulari de contacte