Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Més de 300 ajuts al lloguer a la Seu d'Urgell durant el 2018

Més de 300 ajuts al lloguer a la Seu d'Urgell durant el 2018

Les subvencions s'atorguen en col·laboració amb l'Agència de l'Habitatge de Catalunya. El municipi augmenta fins a 75 pisos el parc viu d’habitatge social

La Seu d'Urgell
La Seu d'Urgell
08/04/2019 13:33

Més de 300 famílies de la Seu d’Urgell han rebut durant el 2018 un ajut al lloguer social gràcies a un conveni entre l’Ajuntament urgellenc i l’Agència de l'Habitatge de Catalunya. L’Oficina Local d’Habitatge ha estat l'encarregada de fer la tramitació de les sol·licituds. 

Al 2018 es van concedir 218 subvencions d'aquest tipus, que aporten fins a un màxim d’un 40% del pagament del lloguer mensual. Aquests ajuts s'afegeixen a una setantena d’antics perceptors i cal sumar-hi una quinzena de prestacions d'urgència especial.

Les subvencions de l’Oficina Local d’Habitatge de la Seu d’Urgell han estat treballades conjuntament amb els tècnics del serveis socials bàsics del Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell.

Lloguer social

L’Oficina Local d’Habitatge de la Seu d’Urgell gestiona també un parc viu de 40 habitatges que s’inclouen en la Xarxa Municipal de Mediació del Lloguer Social. Aquests pisos, la majoria de propietaris particulars, es lloguen a un preu més baix que el de mercat, a canvi de garantir el cobrament per part de l’administració en cas d’impagament o desperfectes causats pels llogaters. D'altra banda, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya compta amb 35 habitatges més. El seu parc s'ha incrementat per la compra d’algun pis per la via del tanteig i retracte que permet l’article 51.2 b) de la Llei del Dret a l’Habitatge.

Des de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell s’ha remarcat “la feina creixent i en xarxa de suport a les famílies que s’està fent en l’àmbit de l’habitatge” i s’ha manifestat “la voluntat de continuar explorant opcions per millorar aquest tipus de polítiques de cohesió social al municipi”.

Mostrar formulari de contacte