Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Més de 300 alumnes de la Seu i Castellciutat es beneficien del projecte Música Comunitària

Més de 300 alumnes de la Seu i Castellciutat es beneficien del projecte Música Comunitària

Aquest curs l'activitat inclou diversos vessants per adreçar-se de manera específica a nadons, alumnes de primària i usuaris de la UEC. L'objectiu és facilitar al màxim possible el coneixement de la música i els instruments

Concert organitzat dins el projecte Música Comunitària de la Seu
Concert organitzat dins el projecte Música Comunitària de la Seu
02/11/2023 12:55

L’Escola Municipal de Música (EMM) de la Seu d’Urgell i el Servei d’Educació de l’Ajuntament urgellenc ja han engegat el nou curs de 'Música comunitària', un projecte que enguany es durà a terme en els seus diferents vessants i que engloba a més de 300 alumnes, que inclouen nadons, estudiants de primària i usuaris de la Unitat d'Escolarització Compartida.

Música Comunitària aposta per "l’equitat educativa" i s’emmarca en el Pla Educatiu d’Entorn de la ciutat. Alhora vol ser un projecte "de cohesió social, per oferir igualtat d’oportunitats i de democratitzar la pràctica musical als nens i nenes de la Seu d’Urgell i Castellciutat, tot donant accés a la cultura i a l’educació musical". En aquestes sessions, expliquen, l’alumnat "desenvoluparà l’atenció, la concentració, la sensibilitat i l’empoderament, aprenent a tocar un instrument com a eina per l’èxit escolar, la cohesió social, la formació integral com a persona i la creació d’oportunitats". 

Per poder-lo dur terme, l’Ajuntament de la Seu va fer aquesta legislatura passada una inversió que va consistir en la compra d'instruments per a cada centre educatiu, a més del cost íntegre del professorat de música. Aquest curs, com a novetat, s’han ampliat tant les hores com el professorat especialitzat que hi aporta l'Escola Municipal de Música.

Activitats específiques

Un dels vessants del pla és Som música-Espai Nadó, a la Llar d’Infants Els Minairons. A més de l’alumnat d'I2, també se'n beneficiaran els nadons d'I1. Les classes es fan quinzenalment i de manera alternada: una setmana, els infants de dos anys; i l'altra, els d'un any. En total són 85 nens i nenes. 

Per als alumnes de Primària hi ha Som Cor, que aplega uns 150 estudiants de totes les escoles de la Seu d’Urgell (Albert Vives, La Salle i Pau Claris) i l'Escola Castell-ciutat. És el primer any l’alumnat prepararà al llarg del curs una cantata, que interpretaran al final del curs. La creació s'anomena “Marcel Contaire”, i la va estrenar el curs passat l’Associació Catalana d’Escoles de Musica (ACEM) amb motiu del seu 30è aniversari. La lletra és de Manel Justícia; la música, de Miquel Coll, i les il·lustracions del llibre, de Cristina Zafra. Les cançons s’aniran treballant en horari lectiu a les escoles amb els mestres especialistes de música dels respectius centres. 

Som Orquestra-Som Banda 

Un total de 172 alumnes de 3r i 4t de primària poden apropar-se als instruments musicals en horari lectiu i sense sortir de les seves respectives aules. Són 88 estudiants de l'Escola Albert Vives, 73 del Pau Claris i 11 de Castellciutat, que estaran acompanyat del mestre especialista i de dos professors o professores de l’EMM.

Som Orquestra-Som banda, tal com es fa també amb el cor, finalitzaran el curs amb una mostra on interpretaran les obres treballades al llarg del curs, acompanyats d'un combo format pels professors de l'Escola Municipal.

Mostrar formulari de contacte