Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Més d'un miler de participants a la sisena Alp Cerdanya Cycle Tour

Més d'un miler de participants a la sisena Alp Cerdanya Cycle Tour

La prova registra la seva màxima inscripció i manté les mesures de prevenció sanitària, que l'any passat van ser pioneres per reprendre les marxes cicloturistes. Enguany s'ha recuperat el recorregut 'Endurance' (179 km), que inclou el pas per la Collada de Toses

Participants de l'Alp Cerdanya Cycle Tour a Montlluís
Participants de l'Alp Cerdanya Cycle Tour a Montlluís
29/07/2021 09:05

Més d'un miler d'aficionats han pres part aquest diumenge passat a l'Alp Cerdanya Cicle Tour, la marxa cicloturista que permet fer la volta sencera a la vall de Cerdanya i al Capcir. Aquesta és la xifra de participants més alta des de l'inici d'aquesta prova, que celebrava la sisena edició.

L'Alp Cerdanya Cycle Tour, de caràcter no competitiu, no es va aturar ni tan sols l'any passat ja que, de fet, va ser la primera prova ciclista que es reprenia a Catalunya des de l'inici de la pandèmia. Enguany ha incrementat la seva repercussió, amb un notable augment del nombre d'inscrits i amb representants de clubs esportius d'arreu del país i dels Pirineus, a més d'alguns aficionats de la resta d'Europa. Entre els participants també n'hi havia de diversos clubs de la Cerdanya, l'Alt Urgell i Andorra.

Com l'any passat, la sortida es va fer en quatre blocs o calaixos diferents, per evitar aglomeracions i minimitzar el risc de contagis. Per aquest mateix motiu, l'ús de mascareta era obligatori al village de la prova (al Palau d'Esports i Congressos d'Alp), tant per a l'organització com pel públic i pels mateixos ciclistes just abans i després de finalitzar el recorregut.

Enguany s'ha recuperat la marxa llarga (Endurance), de 179 km, que no es va poder fer l'any passat i que, a banda de la volta a la Cerdanya i el Capcir, inclou el pas per Masella, la Molina i la Collada de Toses abans d'acabar a Alp. Els millors temps masculins en aquesta distància els van fer Josep Andreu Cortada (5h26min31s), Carlos Roy (5.46:27) i Anselmo Colomer (5.50:29); i els femenins, Leire Baltzategi (6.43:24), Lydia Puyals (7.06:02) i Cristina de la Torre (7.14:17).

Mostrar formulari de contacte