Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Més d'una vintena de participants estrenen el Torneig Internacional d'Escacs 'La Peona Coronada'

Més d'una vintena de participants estrenen el Torneig Internacional d'Escacs 'La Peona Coronada'

Jordi Besora guanya la primera edició, a Artedó, seguit d'Eloi Escudero i Manel Mestre. L'Escacs Club La Seu obté dos podis a la competició 'Tots els nens juguen', a Tiurana

Primer Torneig Internacional d'Escacs 'La Peona Coronada', a Artedó (Foto: Manuel Flores)
Primer Torneig Internacional d'Escacs 'La Peona Coronada', a Artedó (Foto: Manuel Flores)
19/05/2022 17:02

Un total de 22 aficionats han participat a la primera edició del Torneig Internacional d'Escacs 'La Peona Coronada', que es va celebrar diumenge passat a Artedó. L'activitat, amb un total d'onze rondes, era organitzada per l'Escacs Club La Seu, amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Alàs i Cerc.

El primer guanyador d'aquesta nova competició ha estat l'urgellenc Jordi Besora, amb un registre de 9 punts sobre 11. El segon lloc va ser per al pallarès Eloi Escudero (8,5); i el tercer, per a Manel Mestre (7,5), seguit de José Luis Rosas, Martina Ribó -millor classificada femenina- i Jaume Guàrdia, tots tres amb 7 punts.

Alguns dels inscrits, com Eloi Escudero, hi van participar des d'internet gràcies als actuals mitjans per fer partides en línia, que ara fa dos anys van permetre que els escacs fos un dels pocs esports que no van aturar les competicions durant el confinament. Els qui hi van ser presencialment van poder gaudir després d'un dinar de germanor, a la Terrasseta d'Artedó. Prèviament, es va fer el lliurament de premis. El guardó per als primers classificats era una peona de fusta feta a mà, obra de Josep Farré.

El president de l'ECLS Manuel Flores, valorava la jornada com a "magnífica" i en destacava que s'hi havien aplegat diferents generacions d'escaquistes, des d'infants fins als més veterans. A més a més, el torneig ha inclòs la recuperació d'un dinar social que feia més de dos anys que no es podia dur a terme. Per això, l'acte es va aprofitar per fet tots els lliuraments de premis corresponents a les tres darreres temporades. Tot plegat, en un entorn amb excel·lents vistes com és el d'Artedó. A més de l'Ajuntament d'Alàs i Cerc, el club ha agraït la col·laboració d'El Mos-El Dolç del Serafí, Llaminadures Xupi i "totes les famílies que han fet possible l'esdeveniment".

Victòria d'Aaron Moles a Tiurana

Paral·lelament, aquest cap de setmana passat l'Escacs Club La Seu també ha estat present al torneig infantil 'Tots els nens juguen', a Tiurana, amb la participació de vuit membres de l'entitat urgellenca. Dos d'ells van aconseguir posicions de podi. La més destacada, per a Aaron Moles, que va ser el guanyador en la categoria No Federat. A la classificació general, Max Ferré va finalitzar en 3a posició, mentre que Bruna Ribó va quedar 10a.

Mostrar formulari de contacte