Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Miquel Buch aposta per mancomunar serveis per ajudar a superar els problemes financers de les administracions locals

Miquel Buch aposta per mancomunar serveis per ajudar a superar els problemes financers de les administracions locals

27/09/2011 11:18

L’alcalde de Premià de Mar i candidat a presidir l’Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch, advoca perquè una de les línies bàsiques de treball a potenciar els propers anys en el món municipal sigui “el treball en xarxa". Així, ha afirmat que des de l’ACM "no apostarem per eliminar municipis, sinó per mancomunar serveis”.

En aquest sentit, Buch afirma que existeixen "un parell d’experiències molt positives en compra d’assegurances i de llum que han fet possible obtenir quotes millors". I hi afegeix: "Si aquesta idea l'ampliem a més serveis, el fet de recórrer a proveïdors a l’engròs pot ajudar els municipis catalans a superar millor la greu situació econòmica que pateixen la majoria”. Buch ha recordat que l’ACM compta amb més de 1.000 associats.

Buch ha apuntat també que altres eixos de treball de l’ACM passaran per l’assessorament als municipis “més necessari que mai”; la formació, "no només a tècnics i treballadors públics, sinó també a alcaldes"; i el treball sectorial, “perquè cal treballar en equip”.

Miquel Buch s’ha reunit aquest dilluns amb la Comissió de l’Administració Local de CiU a les comarques de Lleida per analitzar el moment en què es troben les administracions locals i les perspectives a curt i mitjà termini. Així s’ha trobat amb el president de CDC a Lleida, Ramon Farré; el seu homònim a l’Alt Pirineu i Aran, Albert Alins; el president d’UDC, Miquel Padilla; el president de la Diputació, Joan Reñé; els presidents dels Consells Comarcals a la demarcació de Lleida, i els alcaldes dels principals municipis de les comarques de Lleida, entre ells, l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla.

Mostrar formulari de contacte