Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Mireia Llaudó rep el premi AUCer-Vila de Puigcerdà com a millor estudiant de la Cerdanya

Mireia Llaudó rep el premi AUCer-Vila de Puigcerdà com a millor estudiant de la Cerdanya

La guardonada, que ha fet la selectivitat a la Seu, ha obtingut un expedient de 8,84 i estudiarà Traducció i Interpretació. La Universitat d'Estiu Ramon Llull es clou amb 380 alumnes, més de 1.800 participants i un reconeixement a l'Ajuntament d'Alp
14/07/2017 17:45

La Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà clou aquest divendres la seva 19a edició amb un model consolidat i unes xifres estables de participació. Enguany els cursos programats han comptat amb uns 380 alumnes –en espera del tancament definitiu de xifres-, mentre que el conjunt d’activitats organitzades, algunes d’elles obertes a tothom, han congregat més de 1.800 persones, entre estudiants, professors, veïns i visitants. Aquestes dades confirmen Puigcerdà com el principal nucli de cursos universitaris d’estiu al Pirineu català.

Un any més, en el marc de la setmana universitària, s’ha lliurat el Premi AUCer-Vila de Puigcerdà, que reconeix el millor expedient acadèmic de Batxillerat de la Cerdanya, dotat amb una beca de 1.500 euros per a l'inici dels estudis universitaris. Enguany s’ha concedit a Mireia Llaudó Burgueño, que ha completat els seus estudis a l’Institut Pere Borrell de Puigcerdà amb una nota de 8,843, la més alta de la comarca i una de les més altes dels alumnes pirinencs que, com ja és habitual, han fet la selectivitat a la Seu d’Urgell. La jove estudiant té previst cursar Traducció i Interpretació a la UAB i ha agraït el suport de familiars, amics i mestres per haver pogut assolir aquests resultats i el corresponent premi després de “dos anys de treball dur”.

L’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, va lliurar el premi i va refermar el suport de l’Ajuntament a l’AUCer amb iniciatives com aquesta. Piñeira va remarcar que els cursos d’estiu “estan fets amb amplitud de mires i això permet que també s’hi matriculin alumnes que no són llicenciats, diplomats ni graduats, perquè estan pensats per apropar la formació a tothom amb ganes d’aprendre”.

De la seva part, el rector de la Universitat Ramon Llull, Josep Maria Garrell, assegura que els cursos de Puigcerdà funcionen “cada vegada millor, creixent en qualitat”, en un moment de més exigència per a les universitats d’estiu, i es mostra satisfet de poder-ne formar part, alhora que valora positivament la capacitat de presentar propostes que ha mostrat l’AUCer al llarg d’aquests gairebé vint anys de col·laboració.

El president de l’Associació Universitària de Cerdanya, Francesc Armengol, ha avançat que des d’ara ja començaran a preparar l’edició del 20è aniversari i ha fet un balanç “molt bo” d’un any en què “tot l’equip de voluntaris, patrocinadors i col·laboradors ha ajudat moltíssim”. Armengol ha valorat especialment la incorporació d’un nou col·legi professional, el de Farmacèutics de Girona, que ha organitzat la seva primera jornada d’estiu tot sumant-se a la que ja organitza cada any el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, la qual es fa aquest divendres i que actualment ja compta amb la participació de facultatius de les quatre demarcacions catalanes.

Aquest dijous a la nit també es lliurava el Premi Amic AUCer, que enguany s’ha concedit a l’Ajuntament d’Alp en agraïment a la col·laboració en activitats com ara la Nit dels Estels a l’estació de La Molina i el curs anual de Mindfulness, una de les activitats més reeixides de l’entitat. L’alcalde d’Alp i president del Consell Comarcal de la Cerdanya, Ramon Moliner, ha felicitat l’AUCer per la tasca que fan per apropar la formació de qualitat a una comarca que en molts sectors té problemes per donar cabuda als joves amb estudis superiors. Moliner afirma que “sempre és un plaer rebre un guardó com aquest”.

Aposta pels productors locals

Els premis s’han lliurat en el marc del Sopar de l’AUCer, a l’Hotel del Prado, que enguany ha apostat decididament pels productors locals, amb un menú fet íntegrament amb aliments de Cerdanya provinents d’elaboradors i explotacions  d’arreu de la comarca, amb el suport del Consell Comarcal i del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat.

Recta final amb Enric Calpena i Ramon Besa

La part final de l’edició d’enguany, a banda de la jornada del COMB, també compta amb la cloenda a càrrec del periodista Ramon Besa. Un altre convidat destacat és el també periodista Enric Calpena, que col·labora en el curs d’història, enguany dedicat a les muralles antigues de Barcelona. A més a més, Calpena -autor del llibre Barcelona, una biografia- aportarà els seus coneixements a l’última activitat d’enguany: una visita al casc antic de la capital del país, aquest dissabte, per observar les restes d’aquestes muralles, algunes d’elles datades de la Barcino romana.

Entre les activitats d'enguany ha destacat la inauguració, amb el reconegut historiador puigcerdanès Xavier Gil i Pujol, i la Nit dels Estels, que ha viscut una de les seves millors edicions gràcies al cel totalment serè de què van gaudir els assistents, a més a més d'un reeixit vermut-tertúlia amb el saxofonista Llibert Fortuny, al peu del Campanar.

  • Lliurament del premi AUCer-Vila de Puigcerdà a Mireia Llaudó Burgueño (Foto: Joan Reyes)
  • Lliurament del Premi Amic AUCer a l'Ajuntament d'Alp (Foto: Joan Reyes)

Mostrar formulari de contacte