Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Catalunya i Andorra col·laboraran en estratègies de seguretat viària i gestió del trànsit

Catalunya i Andorra col·laboraran en estratègies de seguretat viària i gestió del trànsit

L'SCT planteja fer campanyes publicitàries al Principat per fomentar la precaució al volant. El darrer any i mig s'han obert prop de 2.000 expedients a conductors andorrans per infraccions a les carreteres catalanes; la gran majoria, per excés de velocitat

Reunió entre el Servei Català de Trànsit i l'Agència de Mobilitat d'Andorra (Foto: SCT)
Reunió entre el Servei Català de Trànsit i l'Agència de Mobilitat d'Andorra (Foto: SCT)
18/07/2019 20:00

Andorra i Catalunya col·laboraran en estratègies comunicatives en seguretat viària i en la gestió del trànsit. Així ho han acordat aquest dijous el cap de l’Àrea de Mobilitat i Pavimentació d'Andorra, Jaume Bonell, i el director del Servei Català del Trànsit (SCT), el berguedà Juli Gendrau. A la trobada també hi han estat presents el director de la Policia, Jordi Moreno, i el cap de la Comissaria General de Mobilitat de la Divisió de Trànsit de Mossos Esquadra, Joan Carles Molinero, com a autoritats competents de les dues xarxes viàries.

La reunió ha suposat la represa d’una col·laboració estreta entre els dos estaments que els darrers anys havia estat menys fluida. Bonell i Gendrau també han pactat treballar en "noves sinergies" i potenciar l’intercanvi d’informació entre ambdós serveis; per exemple, per preveure fluxos elevats de vehicles en dies i hores concrets i intentar anticipar-se així a situacions de cues o lentitud a les carreteres, especialment a les que són a prop de la frontera entre ambdós països.

D'altra banda, el Servei Català de Trànsit ha proposat fer campanyes publicitàries al Principat d'Andorra per fer pedagogia viària entre els conductors andorrans que es desplacin a les seves carreteres, a més d'alertar-los dels perills a la carretera i de les multes que se'ls poden imposar. La mateixa proposta ja s'ha fet a altres països, com ara França.

Bonell ha recordat que les particularitats d’Andorra fan que el trànsit d’entrada i sortida, sobretot el cap de setmana, s’assembli al “d’una gran ciutat”. Les dues entitats es trobaran de nou la pròxima tardor.

Més de 1.300 sancions a conductors andorrans durant el 2018

L'any 2018 el SCT va imposar a conductors andorrans un total de 1.353 multes, de les quals 1.015 per excés de velocitat, 85 per una mala senyalització de maniobres i 82 més per infraccions a la normativa general. També es van obrir 74 expedients per consum d'alcohol, 28 per no portar el cinturó, el casc o elements de seguretat obligatoris, i 23 per avançaments incorrectes. En 20 ocasions es va multar andorrans per no tenir la documentació en ordre, mentre que 27 sancions estan englobades en causes diverses.

Pel que fa a la sinistralitat, de les 185 persones que van morir en accident de trànsit en zona interurbana a la xarxa viària catalana l'any 2018, 2 eren de nacionalitat andorrana.

En el que va de 2019, s'han obert a Catalunya 611 expedients a conductors del Principat, dels que en destaquen 469 per excés de velocitat. Així, sumant totes les dades, el darrer any i mig s'ha tramitat prop de 2.000 expedients sancionadors a conductors andorrans a les carreteres catalanes, dels quals la gran majoria (prop de 1.500) són per excés de velocitat.

Mostrar formulari de contacte