Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Montferrer acull una reunió de l'Administració Territorial de l'Alt Pirineu i l'Aran

Montferrer acull una reunió de l'Administració Territorial de l'Alt Pirineu i l'Aran

Entre els temes que s'hi han tractat hi ha les mesures de prevenció de coronavirus i la nova estratègia del Servei d'Ocupació. La sessió va comptar amb la participació del responsable del Govern català a la Comunitat de Treball dels Pirineus
Reunió de delegats territorials de l'Alt Pirineu i Aran, a Montferrer
11/03/2020 19:55

L'Ajuntament de Montferrer i Castellbò ha acollit aquest dimarts la reunió mensual de l'Administració Territorial de l'Alt Pirineu i l'Aran. La trobada de treball comptava amb l'assistència dels responsables dels diversos departaments de la Generalitat de Catalunya a les comarques pirinenques, encapçalats per la delegada del Govern, Rosa Amorós.

Entre els temes que s'han tractat en aquesta reunió, Amorós n'ha destacat les mesures previstes de prevenció del coronavirus i ha constatat la "preocupació" mostrada pels directors territorials d'Educació i de Serveis Socials a Lleida i a l'Alt Pirineu pel que fa a conèixer les restriccions que cal aplicar en aquests àmbits, sobretot pel que fa a les escoles i al centres i residències de gent gran.

En aquesta sessió, el director del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) ha explicat la intenció de potenciar les estratègies conjuntes entre diverses comarques -com poden ser les de l'Alt Pirineu- per potenciar l'ocupació i l'activitat econòmica, en comptes de fer estratègies concretes per a cada comarca. Aquesta nova línia servirà de base per a la signatura de nous convenis o subvencions. Entre els objectius que es marquen hi ha els de frenar la despoblació, fixar població al territori i crear noves activitats econòmiques.

La reunió va comptar amb el responsable de l'actual presidència catalana de la Comunitat de Treball dels Pirineus, que va explicar als delegats territorials de la Generalitat el funcionament d'aquest ens transfronterer que engloba tots els governs estatals i territorials de la serralada pirinenca. La CTP inclou òrgans i grups de treball com l'Estratègia Pirinenca i l'Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic, a més a més de gestionar els plans europeus POCTEFA.

Mostrar formulari de contacte