Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Montferrer i Ribera d'Urgellet demanen novament més informació sobre l'aeroport

Montferrer i Ribera d'Urgellet demanen novament més informació sobre l'aeroport

Ramon Fierro assegura que PTOP no ha facilitat a l'Ajuntament la documentació que detalla quines obres s'hi està fent L'AEDAU reitera el rebuig a l'ampliació de la superfície afectada pel camp de vol

Aeroport de la Seu
Aeroport de la Seu
07/01/2010 18:07

Els veïns i els ajuntaments de Montferrer i Castellbò i de Ribera d'Urgellet demanen novament més informació al Política Territorial sobre l'evolució del projecte de l'aeroport de la Seu. Segons informa l'ACN, als dos municipis es manté el malestar en relació al projecte, tant pel que fa a l'actual adaptació com a aeròdrom com a la intenció d'ampliar-lo més endavant.

Consultat per RàdioSeu, l'alcalde de Montferrer i Castellbò, Ramon Fierro, ha detallat que des de l'ajuntament la principal queixa actual radica en el fet de no saber què s'hi està fent actualment. Fierro assegura que el Departament de Política Territorial i Obres Públiques encara no els ha lliurat tota la documentació relativa a les obres actuals. El batlle recorda que com a ajuntament tenen el dret i també l'obligació de disposar d'aquests papers, ja que alguns aspectes dels treballs públics poden ser subjectes a taxes municipals.

Pel que fa al projecte d'ampliació, l'alcalde de Ribera d'Urgellet, Antoni Capdevila, s'ha expressat "en contra d'un creixement exagerat" si finalment la infraestructura "no ha de servir per a res", tenint en compte que el Govern d'Andorra segueix sense voler-s'hi implicar econòmicament. Capdevila s'ha mostrat comprensiu amb les queixes dels veïns, si bé ha apuntat que aquest posicionament "ja el coneix perfectament la conselleria".

Segons recorda l'ACN, les queixes venen motivades per la possible ampliació dels terrenys afectats en 30 hectàrees. L'Associació en Defensa de l'Alt Urgell ha interposat un recurs al tribunal superior de justícia de Catalunya, que ha estat recolzat per l'ajuntament de Montferrer i Castellbò. Aquesta decisió es va prendre un cop esgotats tots els tràmits administratius.

Segons Josep Travé, membre de l'AEDAU, el pla especial d'ampliació de l'aeroport "és un 'desgavell" ja que "és una actuació en un zona rústica, s'ha de fer un talús de 170 metres d'alçada i a més de zones de conreu afectarà també espais naturals".

A tot plegat, l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, sí que es mostra d'acord amb les actuals obres que s'estan duent a terme a l'aeròdrom. Batalla considera necessària aquesta reforma per a vols d'ús civil i de seguretat.

L'aeròdrom de la Seu va ser comprat per la Generalitat per uns vuit milions d'euros i segons va anunciar el conseller de Política Territorial i d'Obres Públiques, Joaquim Nadal, el mes d'octubre, l'aeroport entrarà en funcionament el maig vinent. El govern hi ha invertit 1,9 milions d'euros en obres per a la recuperació del ferm de la pista i accessos i en la rehabilitació dels edificis que conformen la infraestructura.

Mostrar formulari de contacte