Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Montilla inaugura l'aeroport de Lleida-Alguaire, que es planteja com "un aeroport pel Pirineu"

Montilla inaugura l'aeroport de Lleida-Alguaire, que es planteja com "un aeroport pel Pirineu"

17/01/2010 19:25

El president de la Generalitat, José Montilla, ha estat l'encarregat d'inaugurar oficialment aquest diumenge l'Aeroport de Lleida-Alguaire, després d'aterrar-hi amb el primer vol comercial, procedent del Prat. Durant els parlaments, Montilla ha posat l'Estatut com a eina perquè Catalunya pugui avançar cap un model aeroportuari en xarxa propi -concretat en el Pla d'aeroports, aeròdroms i heliports- "que ha de permetre equiparar el país amb la resta d'Europa" en matèria de comunicacions. Lleida-Alguaire és el primer aeroport que construeix i gestionarà la Generalitat i on aplicarà aquest model de gestió, "els altres vindran a continuació", ha assegurat el president.

Segons informa l'ACN, el president Montilla també ha fet servir l'aeroport com a paral·lelisme "d'aixecar el vol contra contra la crisi i a favor de l'autogovern". Així mateix ha dit que l'estrena de l'aeroport lleidatà demostra la voluntat del Govern per cercar un "creixement equilibrat del país" i ha destacat que la nova infraestructura permetrà a les comarques de la demarcació de Lleida i a Andorra "competir a nivell europeu" en matèria de comunicacions.
 
Per Montilla, ara s'haurà de demostrar que la inversió feta per la Generalitat per construir l'aeroport lleidatà "té el seu sentit i la seva justificació". "La Generalitat hi ha d'ajudar, però ara és responsabilitat de les institucions, de les empreses i la societat lleidatana", ha manifestat. Per això ha defensat que "tot Lleida ha de demostrar que aquest aeroport és una eina potent al servei del seu progrés, del seu turisme, de la seva indústria, de l'economia d'aquí, que són el turisme, la indústria i l'economia catalanes".

Amb la nova infraestructura, "Lleida podrà competir amb més força en el mercat agroindustrial europeu", ha ressaltat el president de la Generalitat. Alhora, ha subratllat que Lleida "estarà en condicions de competir en una lliga superior, la del turisme de qualitat, tractant de tu a tu altres regions de gran interès i atractiu cultural i paisatgístic". Precisament, amb l'objectiu de promocionar l'oferta turística de neu i muntanya, l'Aeroport de Lleida-Alguaire es donarà a conèixer internacionalment amb el nom de 'Lleida-Pirineus', ha recordat Montilla.

Lleida-Alguaire 'és un aeroport pel Pirineu'

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha qualificat de "gran dia per Catalunya i per Lleida" la inauguració del primer aeroport comercial de les comarques de Lleida amb el qual "Catalunya té una nova porta d'entrada aèria per l'oest del país".

Per Ros, l'Aeroport de Lleida-Alguaire serà "una eina de competitivitat de l'economia de les Terres de Lleida en els àmbits del turisme, de l'atracció d'inversions, de les exportacions agroalimentàries, i també, en l'exercici del dret dels lleidatans a gaudir del coneixement d'altres terres i països". Així, també ha deixat clar que "des de les planes d'Alguaire, aquest és un aeroport pel Pirineu" ja que territoris com Andorra o l'Aran ja hi ha donat el seu suport perquè esdevingui "una peça cabdal per promocionar i donar servei al nostre Pirineu".

Ros ha assegurat que les connexions per autovia i carretera des de l'aeroport reforçaran el turisme de muntanya, de neu i de congressos de les destinacions pirinenques, de forma que potenciaran la candidatura als Jocs Olímpics d'hivern del 2022 que encapçala Barcelona.

'Lleida ja figura als mapes internacionals'

Pel president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, la posada en servei de l'Aeroport de Lleida-Alguaire "marcarà un abans i un després" per les comarques lleidatanes ja que ara "no només s'hi podrà accedir per terra". Ha destacat que a partir d'ara el nom de 'Lleida' ja 'figura' en els mapes internacionals aeroportuaris i ha remarcat l'aposta del Govern de construir-lo a Alguaire com una mostra per potenciar l'equilibri territorial.

El president de la Diputació de Lleida ha afirmat que el fet que l'aeroport estigui promogut pel Govern -que pròximament n'adjudicarà la gestió perquè una societat privada se'n pugui fer càrrec a partir del segon semestre del 2010- "és una garantia del seu bon funcionament".

Mostrar formulari de contacte