Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Montserrat Nebrera, convidada a Puigcerdà per donar el seu punt de vista sobre la independència

Montserrat Nebrera, convidada a Puigcerdà per donar el seu punt de vista sobre la independència

L'acte, en el marc de les conferències de l'AUCer, serà aquest divendres a 2/4 de 9 del vespre

13/05/2010 09:25

La professora de Dret Constitucional de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), Montserrat Nebrera, serà aquest divendres a Puigcerdà per oferir la conferència titulada La independència, un valor a l’alça o a la baixa?. Nebrera ha estat convidada en el marc del cicle de xerrades que organitza al llarg de l’any l’Associació Universitària de Cerdanya (AUCer), i que porten a la comarca personatges rellevants d’àmbit català. L’acte serà a 2/4 de 9 del vespre al Museu Cerdà.

Montserrat Nebrera (Barcelona, 1961) és doctora en Dret i llicenciada en Filosofia Política i en Filologia Clàssica per la Universitat de Barcelona. Alhora, és catedràtica acreditada per l’Agència de Qualitat Universitària. Actualment, a la UIC, a banda de professora també és directora del Centre d'Estudis Socials Avançats. Anteriorment ha estat al mateix centre vicerectora de la Comunitat Universitària i vicedegana de la Facultat de Ciències Jurídiques.

En l’àmbit polític i jurídic, Nebrera és directora de la Fundació Cambó des del 2000, magistrada suplent de l'Audiència Provincial de Barcelona des del 2001 i vocal de la Junta Directiva del Cercle d’Economia. El 2006 va ser escollida diputada pel PP i va ser assessora de la ponència parlamentària per a la reforma de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya. El mes d’octubre passat va anunciar la renúncia al seu escó i la marxa del PP per iniciar un nou projecte polític.

En el terreny dels mitjans de comunicació, col•labora assíduament a El Períodico de Catalunya, El Punt, El Mundo, Avui, La Razón i El Economista, i participa en tertúlies polítiques a TV3, COM Ràdio, Catalunya Ràdio i RAC 1.

De la seva trajectòria acadèmica també cal esmentar que ha treballat com a professora de dret constitucional a les universitats de Lleida, d'Alcalá de Henares i Pompeu Fabra. També ha treballat com a professora investigadora a la Universitat Lliure de Brussel.les i a la Universitat Lliure de Bolonya. A més a més, ha estat professora visitant a les universitats de Pisa, Perusa, Roma i San José de Costa Rica.

Mostrar formulari de contacte