Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Mor als 77 anys Jaume Culleré, primer president de la Diputació de Lleida de la democràcia

Mor als 77 anys Jaume Culleré, primer president de la Diputació de Lleida de la democràcia

També va ser president de la comunitat de regants del Canal d'Urgell i regidor a l'Ajuntament de Mollerussa

Jaume Culleré (Foto: La Manyana)
Jaume Culleré (Foto: La Manyana)
07/09/2016 14:03

El primer president que va tenir la Diputació de Lleida després de la recuperació de la democràcia, Jaume Culleré, ha mort aquest dimarts als 77 anys. Polític de Mollerussa i advocat de professió, Culleré va ser també president de la Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell, entre els anys 1989 i 1993. A més a més, el polític lleidatà va ser regidor a l'Ajuntament de Mollerussa en representació de la Unió de Centre Democràtic (UCD). La Diputació la va presidir entre 1979 i 1983.

Després de la dissolució de la UCD es va passar al Partit Demòcrata Popular, que estava aliat amb AP, i amb aquesta força es va presentar a les municipals de Lleida, on també va ser regidor a la Paeria entre el 1983 i el 1987. El funeral es farà aquest dijous a la parròquia de Sant Jaume de la capital del Pla d'Urgell.

Després de la dissolució del PDP va deixar la política definitivament i va ser president durant quatre anys de l'Associació d'Advocats Joves de Lleida i posteriorment dels regants de l'Urgell on també va ser membre de la junta de govern de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE).

Condol de la Diputació de Lleida

L'actaul president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i tota la Corporació han manifestat a través d'un comunicat el ''més sentit condol'' per la mort de Culleré. Reñé ha dit que sempre serà recordat pel ''seu tarannà conciliador'' i ''per defensar amb convicció, i des de diferents responsabilitats, el territori de Lleida per damunt de tot''. I ha afegit: ''Amb la seva presència, la Diputació de Lleida va iniciar un marcat perfil local i social''.

Mostrar formulari de contacte