Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Mor als 97 anys Josep Maria Bosch Aymerich, fundador de l'estació de Masella

Mor als 97 anys Josep Maria Bosch Aymerich, fundador de l'estació de Masella

L'empresari català va impulsar l'any 1967 un dels complexos d'esquí de referència als Pirineus

Josep Maria Bosch Aymerich (1917-2015)
Josep Maria Bosch Aymerich (1917-2015)
17/02/2015 13:55

L'empresari Josep Maria Bosch Aymerich, fundador i president del consell d'administració de l'estació d'esquí de Masella, ha mort aquest dilluns als 97 anys. Bosch Aymerich va impulsar l'any 1967 el que s'ha convertit en un dels complexos de muntanya de referència a la Cerdanya i a tot el Pirineu.

Nascut a Girona l'any 1917, Bosch Aymerich va mantenir sempre un perfil discret tot i haver esdevingut un dels empresaris de referència a Catalunya. Va ser el número 1 de la seva promoció d'enginyers industrials, i el primer català graduat al Massachusetts Institute of Tecnology (MIT), a Boston, on va desenvolupar el seu caràcter emprenedor. Quan va tornar a casa, el poc interès del règim franquista pels seus projectes innovadors va fer que marxés novament als Estats Units, on va crear diverses empreses.

Durant aquestes prop de cinc dècades amb Bosch Aymerich al capdavant, Masella ha evolucionat amb accions pioneres en el seu moment, com ara la construcció de telecadires jet, la diversificació de l'oferta de forfets i abonaments i, més recentment, la posada en marxa de l'esquí nocturn amb il·luminació artificial. Des del 1999 l'estació també ofereix, amb La Molina, el domini Alp 2.500, una de les àrees d'esquí més grans dels Pirineus amb 135 quilòmetres de pistes. L'any 2001, l'Ajuntament d'Alp va posar el nom de Bosch i Aymerich al carrer que hi ha al peu de l'estació.

Com a propietari del grup immobiliari Lewitt Bosch Aymerich, actualment controlava cinc hotels i un patrimoni de més de 5.000 habitatges, principalment a Londres i Manchester.

L'empresari ha mort sense hereus, per la qual cosa s'espera que el seu llegat vagi a la fundació privada que va impulsar amb la seva dona, Maria Rosa Escarpenter Fargas, morta el juliol de 2011. Bosch Aymerich ha destinat part de la seva fortuna a projectes d'àmbits com ara l'art, la cultura, les ciències, l'esport, la salut i, especialment, l'arquitectura i l'urbanisme, sobretot a les demarcacions de Barcelona i Girona. 

La missa funeral se celebrarà aquest dimecres al matí a la Basílica de la Concepció de Barcelona.

Mostrar formulari de contacte