Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Muriel Villanueva guanya el 7è Premi Carlemany per “Rut, sense hac”

Muriel Villanueva guanya el 7è Premi Carlemany per “Rut, sense hac”

El guardó, que compta amb la implicació del Govern d'Andorra i l'Editorial Columna, està dotat amb 8.500 euros

Roda de premsa amb Montserrat Planelles, Muriel Villanueva i Glòria Gasch (Foto: Govern d'Andorra)
Roda de premsa amb Montserrat Planelles, Muriel Villanueva i Glòria Gasch (Foto: Govern d'Andorra)
17/05/2018 19:20

Muriel Villanueva ha estat la guanyadora del 7è Premi Carlemany per al Foment de la Lectura amb l'obra “Rut, sense hac”. El guardó, que compta amb la implicació del Govern d'Andorra i l'Editorial Columna, està dotat amb 8.500 euros.

Villanueva ha comparegut en roda de premsa aquest dijous a la tarda, poc abans de la cerimònia oficial, acompanyada de la directora de Cultura del Govern d'Andorra, Montserrat Planelles, i la responsable de l'editorial Columna, Glòria Gasch. En la seva intervenció, l'escriptora catalana ha explicat que el seu relat ha suposat un doble repte, per una banda escriure una història destinada a el públic jove i, de l'altra, teixir una narració basada en les vivències d'una tercera persona.

Montserrat Planelles ha destacat i agraït la implicació del consell lector, que ha estat format per les escriptores Maria Carme Roca i Verònica Sànchez Orpella (Premi Carlemany 2014), l'editora Glòria Gasch i les professores Montserrat Fernàndez, Raquel Ribó i Marta Farré. Així mateix, ha felicitat el jurat encarregat de triar l'obra guanyadora, format per nou estudiants d'entre catorze i setze anys, alumnes dels tres sistemes educatius d'Andorra, que han llegit els treballs sota la supervisió dels seus professors de literatura.

Jurat infantil

Els membres del jurat juvenil han estat Andrea Criez Call, Anna Tomàs Pujolà i Roger Bastida Montoriol, del Col·legi Anna M. Janer; Ingrid Monreal Farré, Laura Pacheko Shmortkina i Albert Sans Riu, de l'Escola Andorrana de segona ensenyança d'Ordino; i Miquel Moli González, Marta Peleijà Call i Ferran Rey, de la Vara del Liceu Comte de Foix.

L'editora Glòria Gasch ha recomanat la lectura de "Rut, sense hac" a un públic de totes les edats i ha destacat que la novel·la està "plena de valors". Planelles ha agraït a l'Editorial Columna, del Grup 62, "l'exquisidesa amb la qual han publicat el llibre".

Mostrar formulari de contacte