Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Neix a Tragó el Premi Guillem de Belibasta, de narrativa breu d'aventures a la natura

Neix a Tragó el Premi Guillem de Belibasta, de narrativa breu d'aventures a la natura

Els termini de presentació dels treballs s'inicia el 2 de febrer i finalitzarà el 26 d'abril El guanyador rebrà 1.500 euros; el segon classificat, 500 euros, i el tercer, 300 euros

Premi Guillem de Belibasta - Cartell 2015
Premi Guillem de Belibasta - Cartell 2015
22/01/2015 11:49

El pròxim 2 de febrer s'obre el termini de presentació de treballs per participar al I Premi Guillem de Belibasta de narrativa breu d'aventures a la natura. El certamen, que se celebrarà a Tragó, localitat que forma part del municipi de Peramola, neix amb la voluntat de dinamitzar literàriament el sud de la comarca de l'Alt Urgell.

El lliurament de guardons de la primera edició tindrà lloc el 6 d'agost, coincidint amb la Festa Major del nucli. El guanyador rebrà un premi de 1.500 euros, mentre que el segon classificat obtindrà un xec de 500 euros. El tercer premi està dotat amb 300 euros. Les obres dels tres finalistes es publicaran en un recull que editarà Edicions Salòria.

Les narracions s'hauran de fer arribar a l'adreça electrònica portaldelspirineus@gmail.com i per correu convencional a l'Ajuntament de Peramola (veure bases en el document adjunt) fins al 26 d'abril. El jurat estarà compost per Ramon Besora, Josep Espunyes, Marcel Fité, Joan Obiols i Jesús Bach, que actuarà com a secretari.

Nom de l'últim perfecte càtar conegut

La iniciativa cultural rep el nom de Guillem de Belibasta, últim perfecte càtar conegut, perquè els organitzadors consideren que reflecteix "tant el poble com la temàtica del guardó". Aquest càtar està vinculat amb Tragó, on hi va passar una nit en un llarg viatge des de terres valencianes fins a l'actual vila de Tírbia.

D'altra banda, els cartells promocionals seran d'un artista diferent cada any. En aquesta primera edició s'il.lustra amb una obra de l'artista Anna Roca. Així mateix, una de les fotografies guanyadores d'un concurs que se celebra durant la Festa Major és la portada de les carpetes del certamen. Aquest any la fotografia escollida és de Lluïsa Piqué.

Festa de la cultura

Els promotors tenen previst que poc a poc el certamen es vagi convertint en una festa de la cultura que obri la porta a altres gèneres o aspectes artístics i culturals, "a fi d'incentivar l'escriptura i la creació artística des de l'àmbit local fins al nacional".

Mostrar formulari de contacte