Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Neix al Pallars Sobirà un espai que promou una cuina amb productes locals i ecològics

Neix al Pallars Sobirà un espai que promou una cuina amb productes locals i ecològics

14/06/2011 11:37

Al poble de Burg (Pallars Sobirà) s'hi troba l'Espai Tomata, un restaurant on es marca com a prioritat la qualitat dels aliments ecològics, locals i de temporada. Una vintena de productors subministren els productes. L'establiment explica l'origen geogràfic dels productes i el recorregut que han fet des del seu lloc d'origen fins a la taula.

Segons explica l'ACN, les hortalisses són els productes que menys camí fan, ja que són de productors del mateix poble. En canvi, els refrescos són els que més trajecte recorren, en alguns casos, uns 1.400 quilòmetres. El 80% de la matèria primera d'aquest restaurant és local i ecològica. Els plats que no compleixen aquestes característiques porten els distintius ''No local'' o ''No ecològic''. Aquest espai fa cuina pagesa de Km0.

A la zona del bar també gairebé tots els productes són ecològics o artesanals. No es treballa amb marques comercials ni amb grans distribuïdores. La cervesa és artesana i els refrescos i els sucs ecològics.

Neus Monllor, directora de l'Espai Tomata, explica que el projecte neix per tal de sensibilitzar la població, tant local com forana, de la necessitat de canviar l'actual model de consum d'aliments. Monllor ha afegit que es vol convertir l'establiment en un punt de trobada per a l'experiència de l'alimentació de qualitat i un node de dinamització de la nova pagesia.

Mostrar formulari de contacte