Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Neix el Col.lectiu APiA amb la voluntat de fer sentir la veu de la muntanya arreu de Catalunya

Neix el Col.lectiu APiA amb la voluntat de fer sentir la veu de la muntanya arreu de Catalunya

Es tracta d’un grup obert, integrat inicialment per més de 40 persones que treballaran de forma organitzada per reivindicar una identitat pròpia La iniciativa es duu a terme per donar a conèixer la realitat i les problemàtiques que afecten l’Alt Pirineu i Aran

Vegueria de l'Alt Pirineu i Aran
Vegueria de l'Alt Pirineu i Aran
15/04/2015 09:24

El passat més de desembre es va constituir a Sort el Col.lectiu APia, format per un grup de persones que comparteixen la visió que l’Alt Pirineu i l’Aran és un territori amb unes singularitats i unes necessitats pròpies que no són prou reconegudes ni arriben suficientment a la resta de territori català.

Amb la voluntat de canviar aquesta situació i generar debat i reflexió entorn l’Alt Pirineu i Aran, cada un dels 41 integrants del col·lectiu han adquirit el compromís d’escriure com a un mínim un article d’opinió a l’any de qualsevol temàtica que afecti de forma particular el territori pirinenc.

Els articles, que es publicaran de forma consensuada, signats col•lectivament o a títol individual, es difondran a través de les xarxes socials i es faran arribar als mitjans de comunicació. Si es creu oportú, també s'enviaran a les institucions públiques.

El Col·lectiu APiA signarà en breu el primer article de presentació, escrit per Amadeu Gallart, economista, historiador i polític, en el qual es reivindica la unitat territorial de l’Alt Pirineu i Aran i la necessitat que sigui reconeguda pels mitjans de comunicació.

Assemblea general a la Val d'Aran

El col·lectiu té previst reunir-se aquesta primavera a Era Val d’Aran i celebrar-hi la seva primera assemblea general, amb l’objectiu de reflexionar i debatre l’estat de la qüestió de les muntanyes pirinenques.

El grup està obert a noves incorporacions, que es fan a títol individual, tot i que han de comptar amb l’aval d’un membre en actiu.

Mostrar formulari de contacte