Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Nou acord de col·laboració de Càritas d'Urgell per donar suport a la població vulnerable

Nou acord de col·laboració de Càritas d'Urgell per donar suport a la població vulnerable

El pacte amb la Fundació La Caixa, de 20.000 euros, també inclou la compra d'una furgoneta elèctrica per als serveis del Grup Grapats
Nou acord entre Càritas d'Urgell i la Fundació La Caixa
26/04/2022 18:55

Càritas d’Urgell ha anunciat un nou conveni de col·laboració de la Fundació “la Caixa”. En aquest cas, l'acord inclou ajuts per a Càritas Urgell i el Grup Grapats per valor de 20.000 euros, amb una aportació de 10.000€ en ajudes socials a la població més vulnerable de la Diòcesi d’Urgell i 10.000€ pel CET Grapats, per a la compra d’una furgoneta elèctrica.

Aquesta nova col·laboració, segons l'entitat, "donarà un impuls en l’ajut a les famílies vulnerables que acompanya Càritas Urgell". Aquest gener han fet aportacions a famílies en ajudes socials per valor de 58.000€. S’ha incrementat notablement el suport vinculat a "la radical pujada del cost de la vida, que es manifesta de manera més crua en el preu dels aliments, de la llum, i dels lloguers". Això comporta, assenyalen, que "moltes famílies, malgrat que treballen, no arriben a final de mes". Durant l’any 2021 l'associació va donar ajudes socials per un valor de 271.282 €.

Pel que fa a la compra d'una furgoneta elèctrica, Càritas explica que l'objectiu és "fer una gestió més ecològicament sostenible dels serveis que ofereix el Grup Grapats", que actualment inclouen mudança i transport, recollida de roba i reciclatge i venda de roba i objectes de segona mà. També s'hi engloba els serveis que ofereix el Centre Especial de Treball (CET), de lloguer de vaixelles i estris per a esdeveniments, servei de bugaderia domicili, de distribució de paqueteria eco-sostenible i de punt de recollida per a particulars i empreses. L'any 2021, 8 persones han treballat a l’empresa de reinserció laboral i 10 treballadors amb discapacitat han format part del CET Grapats.

Mostrar formulari de contacte