Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Nou concert del FeMAP a la Seu amb Imaginarium Ensemble

Nou concert del FeMAP a la Seu amb Imaginarium Ensemble

El quartet presentarà el concert 'La voce del violino' aquest dilluns dia 14 a les 10 de la nit a l'església del Seminari. Dijous vinent, dia 17, actuaran al mateix escenari el conjunt Al Ayre Español

Imaginarium Ensemble
Imaginarium Ensemble
11/08/2017 14:54

El Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) reprèn l'activitat a la Seu amb dos concerts durant els propers dies. El primer serà aquest dilluns, dia 14, a les 10 de la nit a l'església del Seminari a càrrec d'Imaginarium Ensemble, format per Alessandro Palmeri, violoncel;
Simone Vallerotonda, arxillaüt; Riccardo Doni, clavicèmbal, i Enrico Onofri, violí i direcció.

El quartet interpretarà obres de G. P. Cima, G. Caccini, G. B. Fontana, G. Frescobaldi, R. Rognono, B. Marini, F. Rognoni, G. A. Pandolfi Mealli, A. Corelli, A. Vivaldi, F. Veracini.

La Voce del Violino és un programa dedicat, principalment, al repertori virtuós italià per a violí de principis del segle XVII fins a finals del Barroc. El segle XVII, en particular, era una època de gran agitació, on els instruments musicals s’alliberen de la funció senzilla de les veus de suport. Fins llavors, els instruments de la família del violí no tenien repertori escrit i comença la seva emancipació del repertori vocal. Més endavant, com és el cas del segon moviment de la Sonata de Veracini, inclòs en el programa, el compositor crea una escena veritable d’òpera sense paraules, anant així més enllà dels aspectes de text i de cant. El programa d’Imaginarium Ensemble, amb Enrico Onofri a la direcció, també està dedicat a Monteverdi, en el seu 450 aniversari.

Els concerts del FeMAP a la Seu continuaran dijous dia 17, també a les 10 de la nit al Seminari, amb el conjunt Al Ayre Español, amb obres de Händel i Purcell.

Mostrar formulari de contacte