Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Nou conveni per a la dinamització del comerç de la Seu d'Urgell

Nou conveni per a la dinamització del comerç de la Seu d'Urgell

La Generalitat, l'Ajuntament urgellenc i la UBSU reiteren l'aposta pel projecte de centre comercial a cel obert de la ciutat. El pla d'actuacions compta amb un pressupost de 31.500 euros
Signatura del conveni per a la dinamització comercial de la Seu
26/08/2015 17:35

La Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de la Seu d'Urgell i la Unió de Botiguers urgellenca (UBSU) han signat aquest dimecres un conveni de dinamització del comerç en què reiteren el compromís de sumar esforços per consolidar el projecte de centre comercial a cel obert a la ciutat. L'acord l'han rubricat el director general de Comerç, Josep Maria Recasens; la tinent d'alcalde de Promoció Econòmica del consistori urgellenc, Mireia Font, i el president de la UBSU, Ramon Ferrer.

El pla d'actuacions, impulsat pels botiguers vol reforçar el posicionament del comerç urbà local i la seva competitivitat davant dels nous entorns canviants del sector. Entre les actuacions previstes al pla, destaquen les accions per la campanya de Reis, el Carnaval, Setmana Santa i la Fira Sant Ermengol. També inclou la Shopping Night, el Mercat de les Oportunitats, els Dissabte tarda al Carrer i desfilades de moda i complements.

Tant el Departament d'Empresa i Ocupació -a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda- com l'Ajuntament de la Seu d'Urgell es comprometen a col·laborar en la difusió, promoció i coordinació d'aquestes iniciatives, que compten amb un pressupost total de 31.500 euros. Empresa i Ocupació aporta al projecte una subvenció de 16.792,65 euros.

Dinamització econòmica

El director general de Comerç, Josep Maria Recasens, ha explicat que una de les prioritats del Departament d'Empresa i Ocupació és "potenciar la cooperació entre les petites i mitjanes empreses que contribueixen a la renovació de l'activitat comercial, així com impulsar la renovació i la innovació en el sector i vehicular la col·laboració amb altres administracions per a la dinamització dels centres comercials urbans". En aquest sentit, ha destacat la importància de donar suport als ajuntaments i les associacions de comerciants de Catalunya per a la consolidació dels Centres Comercials a Cel Obert de Catalunya (CCCO).

Precisament, la tinent d'alcalde de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Mireia Font, ha reiterat el suport al sector comercial urgellenc "per tal de seguir treballant intensament en la consolidació d'un centre comercial a cel obert a la capital urgellenca". Amb aquestes premisses, l'objecte del conveni és "consolidar o fins i tot crear sinèrgies comercials urbanes capaces de donar respostes professionals a les necessitats actuals dels consumidors, i convertir aquest equipament comercial col·lectiu urbà en el motor de la revitalització comercial i urbanística del seu entorn".

Mostrar formulari de contacte