Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Nou creuament d'acusacions entre el PSC-Progrés i l'equip de govern de les Valls d'Aguilar

Nou creuament d'acusacions entre el PSC-Progrés i l'equip de govern de les Valls d'Aguilar

L'oposició acusa l'alcalde d'"incomplir la legalitat" pel que fa a la convocatòria del ple ajornat el 16 de desembre El consistori considera que la sentència els dóna la raó i acusa Vidal de "convertir la política local en un reality show"

Noves de Segre
Noves de Segre
27/02/2012 18:41

La polèmica per la finca d'Argestugues ha generat un nou creuament d'acusacions entre el grup del PSC-Progrés i l'equip de govern. La portaveu socialista, Dolors Vidal, considera que l'alcalde "està incomplint la legalitat" pel que fa a la convocatòria de plens. De la seva part, el consistori creu que Vidal està "convertint la política municipal en un reality show".

Dolors Vidal addueix que "a dia d’avui encara no ha estat posssible votar els acords proposats en el ple del dia 16 de desembre del 2011, tot hi haver un dictamen en què s'insta l’Ajuntament a tornar a convocar el ple, que va ser nul de ple dret". Vidal denuncia el vot de la tinent d’alcalde Rosa Fàbrega i el regidor Bernard P. Krenguel, als quals considera part interessada.

Progrés va sol.licitar una nova convocatòria pel 25 de febrer, però segons Vidal l'alcalde no el va voler convocar. El grup socialista reclama que "els lloguers de la casa comunal s’ingressin a l’Ajuntament i no els cobri Rosa Fàbrega", i "que es retonin els lloguers cobrats indegudament, més els interessos de demora, que ascendeixen a més de 100.000 euros".

L'equip de govern rebutja la denúncia i recorda que la sentència judicial en què s'ampara el PSC "diu clarament que l’Ajuntament està obligat a atorgar escriptura pública de la permuta de la parcel•la i de la casa acordada ja per unanimitat en un ple l’any 1997". Segons l'alcalde, Joan Guàrdia, "aquest plantejament ve essent obviat de forma sistemàtica per la regidora de l’oposició". Guàrdia qualifica de "maniobra" el fet de "convidar la premsa simulant que hi havia un ple a l’Ajuntament el passat dia 25 de febrer", i assegura que "aquest ple no ha estat mai ni sol•licitat ni convocat, i un ple només el pot convocar l’alcalde".

Segons els arxius municipals, l’equip de l’oposició va sol•licitar un ple extraordinari el dia 27 de gener que es va celebrar el dia 2 de febrer. Després no hi ha constància de cap altra sol•licitud per fer cap altre ple.

Mostrar formulari de contacte