Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Nou esfondrament al túnel dels Dos Valires d'Andorra

Nou esfondrament al túnel dels Dos Valires d'Andorra

Tot i que no hi ha hagut víctimes, el Govern andorrà ha aturat les obres de forma indefinida Un altre sinistre a la boca oest de la infraestructura va causar la mort de cinc operaris el passat mes de novembre

Túnel Dos Valires - Inauguració
Túnel Dos Valires - Inauguració
30/05/2010 20:49

Aquest dissabte al vespre s'ha tornat a esfondrar un tram del pont d'accés a la boca oest del túnel de Dos Valires a Andorra. Tot i que no hi ha hagut danys personals, el govern Andorra ha decidit aturar l'obra de manera definitiva fins que es determinin amb exactitud les causes d'aquest nou sinistre. La infraestructura va patir un enfonsament el novembre passat que va causar la mort a cinc operaris que hi estaven treballant. Segons apunta el Govern, aquesta vegada l'accident s'ha produït en una estructura que és independent a la plataforma afectada ara fa set mesos.

La zona s'ha acordonat per evitar el pas per sota de les estructures on s'ha produït el sinistre. Fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat el cap de Govern, Jaume Bartumeu; el ministre d'Interior, Víctor Naudi; i el ministre d'Ordenament Territorial, Gerard Garcia. Bartumeu ha dit que el Govern havia decidit aturar l'obra de manera immediata i durant un període de temps indefinit fins que no es puguin determinar amb exactitud les causes de l'accident.

Aquest diumenge al matí diversos enginyers s'han desplaçat al lloc dels fets per començar les investigacions sobre l'esfondrament.

D'altra banda, segons informa l'ACN, el cap de govern d'Andorra, Jaume Bartumeu, ha declarat aquesta tarda en una visita a les obres  que, tant ell com el govern d'Andorra, se senten 'traïcionats' per l'auditoria externa de Bureau Veritas, que va avalar les mesures de seguretat per tornar a reprendre els treballs al túnel. Bartumeu ha remarcat que tant la UTE que gestiona l'obra, així com els enginyers i la direcció facultativa han d'explicar per què s'ha esfondrat una altra part del viaducte i 'depurar' responsabilitats. El cap de govern d'Andorra ha afegit que la situació 'és greu' ja que hi ha empreses que 'no han fet la seva feina'.

Mostrar formulari de contacte