Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Nou espai a Sort de l'Associació Salut Mental Pallars

Nou espai a Sort de l'Associació Salut Mental Pallars

L’entitat sense ànim de lucre s’ha consolidat en oferir serveis per incrementar l’autonomia personal i la qualitat de vida de les persones afectades per trastorns de salut mental

Associació Salut Mental Pallars
Associació Salut Mental Pallars
24/04/2018 18:14

L’Associació Salut Mental Pallars disposa des d’aquest mes d’abril d’un nou espai ubicat a Sort, en el qual l’entitat sense ànim de lucre ofereix suport i col·laboració a les persones amb un diagnòstic de salut mental i a les seves famílies. Aquesta nova seu es va inaugurar el passat 7 d’abril amb l’assistència del gerent de la Regió Sanitària de Lleida i de la Regió Alt Pirineu i Aran, Jordi Cortada.

L’Associació Salut Mental Pallars, ara situada al carrer Major de Sort, es va crear el juliol de 2014 per tal de millorar la qualitat de vida i la situació social de les persones amb problemes de salut mental, i vetllar per la igualtat d’oportunitats, la no discriminació i la defensa dels seus drets. Un altre dels objectius de l’entitat és trencar estigmes en salut mental, ja que una de cada quatre persones experimenten algun problema de salut mental al llarg de la seva  vida.

En aquests tres anys, l’entitat ha aconseguit establir el projecte d’atenció social, assessorament i suport en l’àmbit de la salut mental. També s’ha consolidat en oferir serveis per incrementar l’autonomia personal i de socialització i, per tant, incrementar la qualitat de vida dels afectats gràcies a activitats de lleure com tallers de moviment, fusta, expressió lliure, informàtica, ceràmica, creació, música, rehabilitació cognitiva o comunicació com eina rehabilitadora, entre d’altres. A més, ofereix monogràfics de gestió de les emocions, atenció psicològica individualitzada i de caràcter psicoeducatiu per a familiars, entre d’altres.

Vídeo de suport

L’Associació Salut Mental Pallars va comptar en l'acte d'inauguració amb un vídeo de suport dels socis i de persones de l’àmbit cultural com l’actriu Lloll Bertran, els actors Francesc Orella i Boris Ruiz, o el periodista Albert Om. També es va parlar sobre el nou model comunitari en salut mental impulsat en la darrera legislatura pel Departament de Salut, un projecte que destaca la importància del paper de la xarxa associativa per fer efectiva aquesta atenció comunitària pel que fa a la salut mental, a més del suport que dóna concretament a l'Associació Salut Mental Pallars.

L’acte va comptar amb la presència del president de la Coordinadora d’Entitats de Salut Mental i Addiccions de les Terres de Lleida i president de l'Associació Salut Mental Pla d'Urgell, Josep Lavín; la presidenta de l’Associació Salut Mental Ponent, Eva Barta; el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isús; la diputada al Parlament de Catalunya, Imma Gallardo, i l’anterior president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà i exalcalde de Sort, Llàtzer Civís.

Mostrar formulari de contacte