Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Nou pas per a la constitució de la Xarxa de Pobles amb Encant

Nou pas per a la constitució de la Xarxa de Pobles amb Encant

En formaran part Arfa, Arsèguel, Peramola i Organyà, de la comarca de l’Alt Urgell, a més de 13 municipis més del Pirineu En una trobada a Tremp s'ha definit les bases per elaborar els estatuts

Xarxa de Pobles amb Encant - Alcaldes
Xarxa de Pobles amb Encant - Alcaldes
23/02/2010 17:31

El Museu Comarcal de Ciències Naturals de Tremp ha acollit aquest matí
la primera reunió dels ens locals de les comarques de Lleida que han estat subvencionats pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida dins del pla d’ajuts destinats a la Xarxa de Pobles amb Encant. Amb aquesta reunió s’ha iniciat formalment el procés per a la constitució de la futura Xarxa de Pobles amb Encant amb el nomenament d’una junta provisional per a la redacció dels estatuts de la xarxa, que hauran de definir les funcions, els membres, els seus òrgans de govern i de gestió i el finançament, entre d’altres aspectes.

La reunió ha tingut una representació d’alcaldes, regidors i tècnics de 18 dels 20 ens locals que formen part del primer llistat de la xarxa. Tots els presents han expressat de manera unànime la seva voluntat de pertinença a la futura Xarxa de Pobles amb Encant i han valorat molt positivament i com una oportunitat de futur aquest nou producte turístic que té el propòsit d’aglutinar els esforços dels petits pobles rurals amb potencialitat turística.

El director del Patronat de Turisme, Àngel Vidal, i Josep Ros, de l’empresa Ros Consulting, encarregada del desplegament del projecte, han donat a conèixer els objectius d’aquest nou projecte turístic, els criteris orientatius de pertinença a la xarxa i les experiències que hi ha a d’altres indrets d’Europa amb productes similars. A l’acte de presentació també hi ha assistit el diputat i regidor de Tremp Bonifaci Colomina.

El director del Patronat de Turisme, Àngel Vidal, ha explicat que la creació de la Xarxa de Pobles amb Encant és una iniciativa pionera a Catalunya i al conjunt de l'Estat que té l'objectiu d'aplegar al voltant d'aquesta marca nova tots aquells municipis que compleixin una sèrie de requisits de qualitat i d'excel•lència turística i que no tinguin més de 1.000 habitants. "Volem que la gent conegui la xarxa i la visiti, que sigui un referent per al visitant i que li pugui aportar motivacions extres de les que ja té fins ara.” Vidal també ha anunciat que la xarxa es promocionarà mitjançant la presència a fires i campanyes publicitàries per donar a conèixer la seva cultura, les seves tradicions i el seu patrimoni, potenciant els aspectes distintius i diferencials de cada poble.

Redacció dels estatuts de la Xarxa

L’objectiu de la trobada d’avui a Tremp ha estat definir les bases sobre les quals s’han d’elaborar els estatuts de la xarxa i escollir una junta provisional que haurà d’elaborar-ne els estatuts i ser l’interlocutor davant del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i d’altres institucions. Dels assistents a la reunió han estat nomenats com a membres de la junta provisional de la Xarxa de Pobles amb Encant els representants següents: Esther Isus, de l’EMD Durro-Saraís (la Vall de Boí); Jesús Dòria, alcalde d’Arfa-Ribera d’Urgellet; Rosalia Farrè, regidora de Salàs de Pallars; Joan Farrera, alcalde de Tírvia, i Ramon Berguedà, alcalde de Vallbona de les
Monges.

Els 20 pobles de les comarques de Lleida, 17 del Pirineu i 3 de la plana, que han estat subvencionats l’any 2009 pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i que poden formar part de la futura Xarxa de Pobles amb Encant son aquestst: Arfa, Arsèguel, Peramola i Organyà, de la comarca de l’Alt Urgell; Boí, Durro i Taüll, de l’Alta Ribagorça; Gósol, del Berguedà; Prullans, de la Cerdanya; Salàs de Pallars, del Pallars Jussà; Espot, Gerri de la Sal, la Guingueta d’Àneu, Llavorsí i Tírvia, del Pallars Sobirà; Montfalcó Murallat, de la Segarra; Guimerà i Vallbona de les Monges, de l’Urgell, i Canejan i Les, de la Val d’ Aran.

A la reunió d’avui hi han assistit els alcaldes o representants de tots els municipis tret de Peramola i Gósol, que han excusat la seva assistència.

La Xarxa de Pobles amb Encant és impulsada pel Patronat de Turisme conjuntament amb la Federació d’Hostaleria de Lleida i la Federació de Cases de Turisme Rural de les Terres de Lleida i té el suport de la Generalitat de Catalunya mitjançant els departaments de Política Territorial, Innovació, Universitat i Empresa i Governació.

En aquests moments ja està en tràmit la segona convocatòria de la línia d’ajuts a la Xarxa de Pobles amb Encant amb un import de 150.000 €.

Mostrar formulari de contacte