Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Nous cursos sobre elaboració de formatges a l'Escola Agrària del Pirineu

Nous cursos sobre elaboració de formatges a l'Escola Agrària del Pirineu

Les formacions estan dedicades a l'afinat i a com prevenir defectes en el producte final. Cadascuna té una durada de tres dies i es faran al començament de febrer

Formatge artesà del Pirineu
Formatge artesà del Pirineu
27/12/2022 17:50

L'Escola Agrària del Pirineu organitza dos nous cursos per a l'elaboració i preparació de formatges. L'activitat formativa es durà a terme al llarg de dues setmanes, al començament d'aquest mes de febrer, i cadascuna té una durada de tres dies, amb un horari diferent per a cada dia: dimarts de les 10 del matí a les 6 de la tarda, dimecres de les 9 del matí a les 6 de la tarda, i dijous de les 9 del matí a les 2 del migdia.

El primer curs està dedicat a l'afinat de formatges i es farà el 7, 8 i 9 de febrer. La maduració d'aquest producte és una de les etapes que més influeix en les propietats organolèptiques finals. Per això, en aquestes sessions s'ensenyarà la importància de les condicions de la cava de maduració i les feines que cal fer per a cada tipus de formatge. També s'explicarà quins són els problemes més habituals en la maduració, quines en són les causes i quines solucions hi ha. Els professors seran el tècnic especialitzat Patrick Anglade i el formatger artesà Pere Pujol, del Molí de Ger.

La segona proposta específica del nou trimestre versa sobre els defectes dels formatges i com prevenir-los. Es farà els dies 14, 15 i 16 de febrer. En aquest cas l'objectiu és ajudar els professionals a perfeccionar l'elaboració i corregir errades en l'etapa de l'afinat, sovint originats per la llet de partida o bé per descuits en algun dels processos de fabricació. S'estudiarà quins són els aspectes que solen causar més problemes. El temari consta de sis punts: la importància de la llet per a l'afinat, les fases de fabricació, la influència de l'afinat en els possibles problemes i tres tipus específics de defectes (en pastes làctiques, en pastes premsades i en pastes blaves).

En tots dos cursos, les classes seran en francès, però hi haurà traducció a l'aula mateix per als alumnes que ho necessitin. La inscripció telemàtica es pot fer a través dels formularis en línia de què disposa l'ECA del Pirineu i al web agricultura.gencat.cat. També se'n pot demanar més informació al correu nvalls@gencat.cat, al telèfon 973 353 358 o bé a les instal·lacions de l'escola, a Bellestar.

Mostrar formulari de contacte