Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Nova acció a la Seu d'Urgell per fer front a la problemàtica de les burilles que es llencen al terra

Nova acció a la Seu d'Urgell per fer front a la problemàtica de les burilles que es llencen al terra

L'Ajuntament urgellenc, en el marc de la campanya 'El carrer no és un cendrer', ha instal·lat 30 plaques en embornals amb el missatge 'El mar comença AQUÍ. No hi tiris res'
Embornal amb la placa de la campanya 'El carrer no és un cendrer'
14/07/2022 18:53

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha iniciat aquesta setmana una nova acció de la campanya 'El carrer no és un cendrer', que té com a objectiu fer front a la problemàtica de les burilles al terra. El consistori urgellenc ha instal·lat 30 plaques en embornals amb el missatge 'El mar comença AQUÍ. No hi tiris res' per conscienciar la ciutadania que les puntes de cigarreta que van a terra i no són recollides pel servei de neteja viària "són arrossegades cap als forats de desguàs i poden acabar al riu i al mar, amb la contaminació mediambiental que això comporta".

La campanya 'El carrer no és un cendrer', que vol evidenciar què suposa aquest residu "invisible" per a l'entorn, es va iniciar l'any passat amb l'exposició de 100.000 burilles al carrer Major, recollides a la ciutat el 2020 pels voluntaris del grup Per una Catalunya Neta. Posteriorment es van distribuir gratuïtament 650 cendrers de butxaca a les persones fumadores.

Una altra acció que es va emprendre va ser una campanya informativa dirigida a bars i restaurants, als quals se'ls va exposar la problemàtica de les burilles i se'ls va implicar en la solució, pel fet que davant d’aquests locals s’hi concentra gran part dels residus. "Això es va agreujar a partir de l’any 2011 quan es va prohibir fumar a l’interior d’aquests establiments", s'assenyala des de l'Ajuntament urgellenc.

Els educadors ambientals van visitar locals del sector per recomanar-los la instal·lació de cendrers al seu exterior, en cas que no en tinguessin, per tal que els fumadors que surten a fumar al carrer no hagin de llençar les puntes de cigarreta al terra. També es va distribuir de manera totalment gratuïta una vuitantena de cartells de sensibilització per fixar-los al costat dels cendrers i uns 600 per col·locar-los a les taules de la terrassa. "La campanya va ser molt ben rebuda pel sector i s’ha pogut constatar que gran part dels restauradors estan molt conscienciats; de fet, molts locals ja disposaven de cendrer a l’exterior i escombraven el seu tram de façana", es destaca.

A principis d’aquest any 2022 es va realitzar una altra iniciativa dirigida al públic en general, que va consistir en la col·locació de cartells informatius en 300 papereres per sensibilitzar les persones fumadores perquè dipositin les burilles a les papereres, que ja disposen de punts per apagar cigarretes.

Mostrar formulari de contacte