Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Nova campanya de donació de sang a la Seu

Nova campanya de donació de sang a la Seu

L'acapte es fa aquest dilluns al Centre Cívic 'El Passeig' fins a les dues del migdia, i de quatre a nou del vespre Cada tres segons algú necessita sang a Catalunya

Donació de Sang - Plana Web
Donació de Sang - Plana Web
28/06/2010 10:49

Aquest dilluns s'ha desplaçat a la Seu d'Urgell la unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits en una nova campanya de donació de sang. L'acapte, sota el nom "Amb una vegada no n'hi ha prou, vine a donar sang", es fa al Centre Cívic El Passeig. Al matí el servei està disponible fins a les dues del migdia, mentre que a la tarda es faran les extraccions de les quatre a les nou del vespre.

Els responsables de la campanya han subratllat la necessitat d'insistir en la concienciació dels ciutadans i en el fet de crear "l'hàbit" entre la població, a l'hora de donar sang. "Ha de ser un acte quotidià, no només en una situació d'emergència o per qüestions familiars", s'ha especificat. D'altra banda, també s'ha assenyalat l'ús creixent de la sang en els tractaments mèdics.

Els donants homes poden participar en els acaptes quatre vegades l'any i les dones un total de tres. Qualsevol persona sana entre 28 i 65 anys que pesi més de cinquanta quilos pot ser donant. Aquesta acció és altruista "i l'única font d'obtenció de sang que tenen els centres mèdics".

La pàgina web de promoció de la campanya assenyala que "cada donació pot ajudar fins a tres malalts diferents". D'altra banda, és necessària la continuïtat de les donacions ja que la sang i els seus components tenen una vida limitada. "Cada tres segons algú necessita sang", es remarca.

Les reserves de sang a Catalunya són en aquests moments per a nou dies, una xifra que es considera que està dins dels paràmetres de normalitat.  Tot i així, hi ha grups sanguinis que tenen les reserves molt baixes, com ara el O negatiu i el B negatiu. Cada tres segons algú necessita sang al país.

Mostrar formulari de contacte