Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Nova campanya de recollida d’ampolles de cava a Andorra

Nova campanya de recollida d’ampolles de cava a Andorra

La iniciativa, que es duu a terme des de l’any 2012, s’allargarà fins al 15 de gener. Els recipients recollits, en lloc de seguir el procés de reciclatge, seran reutilitzats

Contenidor al Comú d'Encamp (Foto: Comú d'Encamp)
Contenidor al Comú d'Encamp (Foto: Comú d'Encamp)
16/12/2015 19:34

El Govern i els comuns d'Andorra han iniciat aquest dimecres una nova campanya de recollida d’ampolles de cava per a la seva reutilització durant les festes nadalenques. La campanya, que es duu a terme des de l’any 2012, s’allargarà fins 15 de gener. D’aquesta manera les ampolles recollides, en lloc de seguir el procés de reciclatge, seran reutilitzades. Aquesta acció permet reduir en gran mesura els impactes derivats de la gestió d’aquest tipus de residus, ja que en la gestió més racional de residus, la reutilització es prioritza davant del reciclatge, permetent un estalvi més important de matèries primeres i d’energia.

El director general de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell, el propietari del local Don Denis, Denis Garcia, i la responsable de Medi Ambient del Comú d’Escaldes-Engordany, Isabel Rogé, han presentat l’inici de la campanya de recollida al restaurant Don Denis d’Escaldes-Engordany, que és el principal col·laborador en les dues campanyes anteriors pel que fa al nombre d’ampolles recollides.

Durant la campanya 2014-2015 se'n van recollir un total de 2.397 kg, corresponents a 2.663 unitats. Aquest any es preveu assolir un nivell similar. Del total d'ampolles de cava per a la reutilització recollides, el 20% són aportacions de la ciutadania, mentre que el 80% prové del sector de l’hoteleria.

El director general de Medi Ambient i Sostenibilitat ha recordat que els bons nivells de reciclatge que s’assoleixen a Andorra són principalment degut a la correcta gestió dels residus del sector de l’hoteleria, principalment pel que fa a la fracció de vidre.

Nous contenidors

Durant la campanya, en el conjunt del país s’ubicaran més de 25 contenidors al carrer i a les deixalleries comunals perquè la població pugui fer una aportació directa de les ampolles consumides durant les festes. En paral·lel, els comuns informaran els principals productors perquè aportin les ampolles de cava i xampany a les deixalleries o als contenidors.

A la parròquia de Canillo, els punts de recollida s'han situat a l’aparcament del Prat del riu, sota la plaça de Montaup, i a l'aparcament de la Poste a Soldeu. A Encamp, es poden trobar a l'aparcament comunal Prat de l'Areny, a l'avinguda Joan Martí amb el carrer de la Vena, a l'aparcament comunal d'Encamp, al carrer Sant Miquel – Comerç Janina, a la plaça Sant Miquel, i a la carretera de Vila - Urbanització Vila del Sol.

A Ordino, els punts s'han situat a la plaça Major, al Prat de Call, al Prat de Vilella i a l’aparcament de la Cortinada. A la Massana es poden trobar a la plaça de les Fontetes, i a Andorra la Vella a l'aparcament del Parc Central, a l'aparcament del Fener. Pel que fa a Sant Julià de Lòria, els punts se situen a la plaça Francesc Cairat, a l'aparcament Prat Gran, i a la zona de les Arades (avinguda Verge de Canòlich) i a la minideixalleria. Finalment, a Escaldes-Engordany es podran portar a la minideixalleria comunal de l'avinguda del Fener.

Mostrar formulari de contacte