Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Nova campanya 'Els museus del Pirineu són una altra història'

Nova campanya 'Els museus del Pirineu són una altra història'

La Xarxa de Museus i Equipaments Patrimonials de l’Alt Pirineu i Aran vol promoure la visita als seus 47 espais per Setmana Santa. La iniciativa, anual i inspirada en el cinema i la literatura, compta amb un espot per cadascuna de les estacions

Gravació de l'espot de la campanya 'Els museus del Pirineu són una altra història'
Gravació de l'espot de la campanya 'Els museus del Pirineu són una altra història'
01/04/2021 10:50

La Xarxa de Museus i Equipaments Patrimonials de l’Alt Pirineu i Aran ha posat en marxa, coincidint amb la primavera i les vacances de Setmana Santa, la campanya 'Els museus del Pirineu són una altra història', inspirada en el cinema i la literatura i amb la participació d'ambaixadors del territori. La promoció, de caràcter anual, està formada per una sèrie d’espots, un per a cadascuna de les estacions de l’any, que serviran com a reclam per visitar els equipaments de la mà d’actors i creadors locals.

La nova web www.xarxamuseuspirineu.cat unifica totes les propostes dels espais, que estan oberts actualment amb un aforament del 50 per cent per les restriccions imposades per la pandèmia. Per tal de donar a conèixer la web, la Xarxa ha fet públic un nou espot inspirat en una pel·lícula d’Alfred Hitchcock. En aquest cas, es tracta de 'La finestra indiscreta', en què participa l’actor pallarès Agustí Paüls, que es fa seu el personatge de ‘Joffres’ (‘Jeffries’ interpretat a l’original per James Stewart). Al vídeo també hi col·labora l'Esperanceta de Casa Gassia.

Campanya de quatre peces

La Xarxa de Museus i Equipaments Patrimonials de l'Alt Pirineu i Aran ja va publicar el passat Nadal una peça audiovisual amb un espot també inspirat en Hitchcock, en el qual es convidava a visitar els museus "guardant les distàncies". Aquest és doncs el primer espot del 2021 en el marc de la campanya de quatre peces audiovisuals amb el lema ‘Els museus del Pirineu són una altra història’, signades per Manel Dalmau. Cadascuna d’elles tindrà una sèrie de col·laboracions especials de tancament.

Cooperació entre museus

La Xarxa de Museus i Equipaments Patrimonials de l’Alt Pirineu i Aran es va crear el 2007 com a estratègia per millorar l’eficàcia dels museus i equipaments patrimonials del territori i amb l’objectiu clar de buscar mecanismes per impulsar polítiques de cooperació. L'entitat pretén potenciar les dinàmiques compartides, transversals, de consens i amb un important grau de planificació i disseny previ.

L'entitat compta amb el suport de  l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i l’Aran (IDAPA) i l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, que exerceix de Museu de Suport Territorial. Precisament, l'IDAPA i l'Ecomuseu són els principals impulsors de la iniciativa, que també compta amb el suport del Servei de Museus (Departament de Cultura-Generalitat de Catalunya).

La Xarxa s’organitza a través de la Secretaria Tècnica i engloba equipaments i museus de diferents tipologies: art, ciència i tècnica, etnologia, arqueologia, ciències naturals, història, zoologia o paleontologia. Entre ells hi ha sis museus registrats: el Museu Diocesà d'Urgell, l’Ecomuseu de les Valls d'Àneu, el Museu de la Conca Dellà-Parc Cretaci, el Musèu dera Val d'Aran, el Museu Hidroelèctric de Capdella i el Museu Municipal de Llívia.

Museus que formen part de la xarxa

Els museus de l'Alt Urgell que formen part de la xarxa són els següents: Dinosfera (Coll de Nargó); Espai Ermengol - Museu de la Ciutat (la Seu d'Urgell); Exposició Permanent de des Homilies d'Organyà (Organyà); Museu Antiga Farinera de Montferrer (Montferrer); Museu de la Moto (Bassella); Museu de la Vinya i el Vi de Muntanya (Pont De Bar); Museu de les Trementinaires (Tuixent); Museu del Pagès (Calvinyà); Museu dels Raiers del Coll De Nargó (Coll de Nargó); Museu Diocesà d'Urgell (la Seu d'Urgell); Pou de Gel d'Oliana i el Pou de Gel d'Arfa.

A la resta del Pirineu, també hi estan integrats: Centre del Romànic de la Vall De Boí (CRVB), Erill La Vall / Col·lecció d’Art Sacre de la Ribagorça - Museu de l'església Vella, Pont De Suert / Col·lecció Museu de Das, Das / Museu Cerdà, Puigcerdà / Museu Espai Ceretània - Jaciment el Castellot, Bolvir / Museu de l'Esclop, Meranges / Museu Municipal Llívia, Llívia / Parc dels Búnquers, Montellà Martinet / Botigues Museu Salàs, Salàs de Pallars / Casa Bonifaci - Museu de Llimiana, Llimiana / Casal dels Voltors, La Torre de Tamúrcia / Epicentre - Centre de visitants del Pallars Jussà, Tremp / Espai Museu Cal Soldat, Collmorter (Castell de Mur) / Espai Raier, La Pobla de Segur / La Central de Talarn, Talarn / Museu de la Conca Dellà - Parc Cretaci, Isona / Museu Hidroelèctric de Capdella, Capdella / Centre d'Interpretació de l'Aigua de Tavascan, Tavascan / Ecomuseu de les Valls d'Àneu, Esterri d'Àneu / Era d'Ortega, Peramea / Espai de presentació del Pallars Sobirà - Oficina Comarcal de Turisme, Sort / Jaciment i Museu del Despoblat de Santa Creu, Llagunes / Museu de la sal i salines de Gerri, Gerri de la Sal / Museu de les Papallones de Catalunya, Ribera De Cardós / Presó Museu Camí de la Llibertat, Sort / Pyrenea - Punt d'Interpretació del Romànic, Son / Serradora d'Àreu, Àreu / Ecomuseu ço de Joanchiquet, Vilamòs / Fabrica dera Lan, Vielha / Glèsia de St. Joan, Arties / Mina Victòria, Vilamòs / Mòla de Salardú, Salardú / Musèu dera Nhèu, Salardú / Musèu dera Val d'Aran tor deth generau Martinhon, Vielha / Pyrenmuseu, Salardú.

Mostrar formulari de contacte