Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Nova edició de la jornada 'Arrela’t a l’Alt Urgell'

Nova edició de la jornada 'Arrela’t a l’Alt Urgell'

L’objectiu de la iniciativa, en format 'hackató', és generar les condicions que afavoreixin el retorn del talent jove a les comarques del Pirineu. La trobada es durà a terme el pròxim 21 de setembre a l'Alberg La Valira de la Seu d'Urgell

04/09/2019 10:38

El proper 21 de setembre tindrà lloc la tercera edició del networking “Arrela’t a l’Alt Urgell”, una iniciativa de la Direcció General de Joventut que s'organitza a través de l’Oficina Jove de l’Alt Urgell i de forma conjunta amb el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i el Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya. La proposta, que s'emmarca en el projecte de cooperació Leader Odisseu, busca afavorir el retorn de joves a les comarques rurals i potenciar la creació d’ocupació i el dinamisme econòmic al territori.

En concret, les jornades d’Arrela’t tenen per objectiu generar "un espai d’inspiració, coneixement i creació de xarxa entre persones joves qualificades, emprenedores i empreses del Pirineu". Enguany, la principal novetat és que la jornada serà en format hackató, el que significa que serà un esdeveniment on persones de diferents perfils es trobaran per a, de forma creativa i col·laborativa, trobar solucions a un repte.

A nivell comarcal és la primera hackató que s’organitza i reunirà a persones de la zona per a generar idees que inspirin a tots i totes (administracions, empreses, entitats i particulars) a aplicar solucions per al desenvolupament d’oportunitats professionals a l’Alt Urgell. Aquesta jornada tindrà lloc el 21 de setembre a l’Alberg La Valira (Joaquim Viola, 57) de la Seu d’Urgell.

Experiències locals

La sessió començarà amb la presentació d’una sèrie d’experiències de joves que viuen i desenvolupen la seva professió a la comarca. Tot seguit, ja començarà pròpiament la hackató amb diferents dinàmiques de Design Thinking, unes eines amb les quals, aplicant el pensament creatiu i de disseny, es podrà generar diferents idees per al desenvolupament d’oportunitats professionals. A la meitat de la jornada, hi haurà una petita pausa on els assistents podran interactuar més entre ells per poder fer xarxa.

En ocasions anteriors, tant a l’Alt Urgell com a la Cerdanya, s’han organitzat diverses jornades per a posar en contacte empreses locals i joves per tal d’afavorir el seu arrelament laboral i potenciar el seu retorn a les comarques rurals. Enguany, la Direcció General de Joventut, el Consell Comarcal i el Consorci tornen a apostar per generar uns espais on es pugui afavorir les oportunitats d’ocupació que hi ha a les comarques rurals de muntanya.

Aquesta jornada és finançada per la Direcció General de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), en el marc del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya (2014-2020).

Inscripcions obertes

Les inscripcions ja són obertes i es poden formalitzar a través d'un formulari en línia. Per a més informació es pot contactar amb el correu electrònic

  • Hackató a l'Alt Urgell
    Hackató a l'Alt Urgell
  • La jornada es farà a l'Alberg La Valira (Foto: CCAU)
    La jornada es farà a l'Alberg La Valira (Foto: CCAU)

Mostrar formulari de contacte