Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Nova jornada sense nous casos positius de coronavirus a l'Hospital de la Seu d'Urgell

Nova jornada sense nous casos positius de coronavirus a l'Hospital de la Seu d'Urgell

A la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i Aran s'han diagnosticat en les últimes hores 5 malalts més de la COVID-19. Donació de 1.000 euros de la Comunitat Islàmica de la capital de l'Alt Urgell per a la lluita contra la pandèmia

Tablets per al projecte de música Compassats
Tablets per al projecte de música Compassats
26/04/2020 00:05

El Sant Hospital de la Seu d'Urgell no ha registrat en les darreres hores cap nou cas positiu de coronavirus. Al centre mèdic urgellenc hi ha 2 pacients ingressats de COVID-19 i cap malalt pendent de resultat. Segons ha comunicat a través de les xarxes socials el president de la Fundació Sant Hospital (FSH) i alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega, no s’ha donat cap alta ni s'ha fet cap trasllat, ni tampoc s'ha hagut de lamentar cap decés.

De moment, hi ha aïllades a l'àrea del CAP de la Seu un total de 213 persones, de les quals 38 són casos confirmats, 97 sospites i 78 contactes sense símptomes. Des que va iniciar la pandèmia s'han donat d'alta 104 persones. La xifra d'aïllats al seu domicili durant l'estat d'alarma ascendeix a 45 casos confirmats positius, 133 sospites i 139 contactes (total 317).

Pel que a la Fundació Sant Hospital, continuen les donacions de material tecnològic perquè els pacients es puguin comunicar amb els seus familiars. També a través de tablets els malalts d'Alzheimer han pogut gaudir del projecte de musicoteràpia Compassats.

A més, s'ha fet la donació de productes alimentaris i de material de protecció. Així mateix, cal destacar que aquest divendres, coincidint amb l'inici del Ramadà, la Comunitat Islàmica de la Seu ha fet un donatiu de 1.000 euros per a la lluita contra la COVID-19.

Dades al Pirineu

El Departament de Salut ha comunicat que a la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i Aran hi ha actualment 333 (+5) casos positius registrats i 789 (+26) casos sospitosos. Es manté la xifra de 30 morts i les altes hospitalàries, que ascendeixen a 172.

Dades a Catalunya

D'altra banda, el Departament de Salut ha informat que fins ara hi ha hagut un total de 48.273 casos positius de coronavirus SARS-CoV-2 a Catalunya. Es tracta de casos positius confirmats per una prova diagnòstica (test ràpid o PCR). D’altra banda, hi ha un total de 97.922 casos possibles d’infecció de coronavirus. Són persones que presenten símptomes i que un professional facultatiu classifica com a possible cas.

Del total de casos acumulats, fins ara han mort en un centre hospitalari, per positius de la COVID-19 o bé com a casos sospitos, un total de 5.613 persones. Des de l'inici de l'epidèmia, un total de 3.785 persones han estat ingressades de gravetat; actualment són 866.

A més, del nombre total de positius arreu del país, 7.885 són professionals sanitaris, mentre que 5.696 professionals de residències estan aïllats per sospita o confirmació.

Des de l'inici de la pandèmia de coronavirus a Catalunya, s’han comptabilitzat fins avui un total de 27.379 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb la Covid-19. Pel que fa a les residències de gent gran, un total de 9.794 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus i 19.421 són casos sospitosos.


Mostrar formulari de contacte