Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Nova línia de bus per millorar l'accés al Parc Nacional d'Aigüestortes i l'Estany de Sant Maurici

Nova línia de bus per millorar l'accés al Parc Nacional d'Aigüestortes i l'Estany de Sant Maurici

18/06/2010 17:29

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques en col·laboració amb els òrgans de direcció del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, adscrits al Departament de Medi Ambient i Habitatge, posa en marxa aquest dilluns, 21 de juny, una nova línia de bus entre el Pla de l’Ermita i Espot pel port de la Bonaigua, amb 4 expedicions diàries, 2 d’anada i 2 de tornada. L’objectiu és facilitar l’accés amb transport públic fins al Parc Nacional durant la temporada d’estiu, per donar resposta a la demanda de visitants i excursionistes.

Així, la nova línia serà de circumval·lació al parc, amb serveis fins al 30 de setembre. Aquesta actuació suposa una inversió anual de 66.000 euros, que serà assumida íntegrament pel DPTOP. El nou servei facilitarà la pràctica del senderisme i altres activitats i també servirà per millorar la mobilitat entre els municipis de l’entorn del parc.

L’actuació dóna compliment al Pla Estratègic del Parc Nacional, i al Pla de transports de viatgers de Catalunya 2008-2012, aprovat pel Govern amb l’objectiu de millorar l’oferta i qualitat del transport públic arreu del territori.

4 expedicions diàries

La nova línia connectarà el Pla de l’Ermita amb Espot passant per Vielha, el port de la Bonaigua, Esterri d’Àneu i altres pobles i municipis de la zona. Les sortides tindran lloc a 9.00 i les 17.30 hores des del Pla de l’Ermita, i a les 9.15 i les 17.30 hores des d’Espot. La primera sortida i la darrera tornada del servei es realitzarà en el municipi de Sort. Així la primera sortida des de Sort serà a les 8.30 hores arribant a Espot a les 9.15 hores per iniciar el recorregut del parc, i la tornada des d’Espot serà a les 20.39 hores un cop acabat el recorregut.

La línia serà gestionada per l’empresa Alsina Graells de Auto Transportes en el marc de la concessió del servei públic regular Barcelona – eth Pont de Rei. Pel que fa als preus, oscil·len entre els 1,30 euros i els 10,40 euros, segons el recorregut, amb un descompte del 50% en bitllets combinats anada-tornada. A més, s’oferirà un abonament sense limitació de viatges durant un dia per 8 euros.

Mostrar formulari de contacte