Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Nova pavimentació del Túnel del Cadí

Nova pavimentació del Túnel del Cadí

La Generalitat invertirà 2,38 MEUR en l'arranjament del sòl del túnel i els seus accessos Les obres pretenen millorar la seguretat dels usuaris

Túnel del Cadí - Interior
Túnel del Cadí - Interior
17/09/2008 18:17

El Consell d’Administració de Túnel del Cadí ha adjudicat avui les obres que permetran pavimentar de nou els 53.000 m2 de sòl del túnel i els seus accessos, per un valor de 2,38 MEUR. Aquesta actuació dotarà el túnel d’un nou asfaltat que afavorirà una major adherència dels vehicles i una reducció del soroll produït pel fregament dels pneumàtics. Els treballs començaran a finals d’aquest mes i estaran enllestits abans que comenci la temporada d’esquí.

El Consell d’Administració de Túnel del Cadí ha decidit dur a terme els treballs de millora per garantir la seguretat dels usuaris. Pel que fa a l’accés nord, l’actuació s’estendrà des de la boca del túnel fins l’àrea de peatges. A la zona sud, també es pavimentarà fins uns 250 metres a partir de la boca, així com la plataforma per a camions amb mercaderies perilloses.

El nou asfaltat comptarà amb una capa especial que afavorirà una major adherència dels vehicles que hi circulin i comptarà, així mateix, amb característiques sonorreductores, per tal de minimitzar el soroll produït pel fregament dels pneumàtics. En total, la superfície a asfaltar és de 53.000 m2.

Una altra de les actuacions que s’hi duran a terme serà el repintat de les línies de la calçada en funció de la distribució de les noves 19 galeries d’evacuació. El pressupost global d’aquestes intervencions, adjudicades a l’empresa Firtec, SA, és de 2,38 milions d’euros.

Les obres de millora començaran a finals d’aquest mes i estaran enllestides abans que comenci la temporada d’esquí, època en què el Túnel del Cadí registra una major afluència de vehicles. En aquest sentit, cal esmentar que la IMD (intensitat mitjana diària de vehicles) del primer semestre de 2008 s’ha incrementat en un 7,3 % respecte al mateix període de l’any passat.

Aquesta actuació s’emmarca dins d’un seguit de mesures adreçades a la millora global dels paràmetres de seguretat del túnel del Cadí, iniciades amb la construcció de la nova galeria de serveis i evacuació, que va entrar en funcionament el passat 13 de febrer.

Mostrar formulari de contacte