Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Obertes les inscripcions per a la jornada tècnica de la Fira de Sant Ermengol 2020

Obertes les inscripcions per a la jornada tècnica de la Fira de Sant Ermengol 2020

La proposta formativa, que tindrà lloc divendres 16 d'octubre a través d'Internet, se centrarà en la millora de l'eficiència de la producció de formatge artesà

Fira de Sant Ermengol en línia
Fira de Sant Ermengol en línia
08/10/2020 19:35

La Fira de Sant Ermengol té obertes les inscripcions per participar en la jornada tècnica 'Com millorar l'eficiència de la producció de formatge artesà?'. La proposta formativa, organitzada per l'Ajuntament de la Seu d'Urgell i el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, es farà el divendres 16 d'octubre a través d'Internet.

En la presentació s'especifica la importància de la coordinació entre el pagès, el formatger, l'afinador o els distribuïdors "per tal que un tall de formatge arribi a la taula del consumidor amb la màxima qualitat i el millor preu possible" i per aconseguir "un negoci eficient i sostenible". En aquest sentit, s'indica que el programa analitzarà "les dificultats per harmonitzar l’oferta i la demanda entre pagesos i formatgers i de les diferents solucions adoptades pel sector".

La inauguració de la jornada tindrà lloc a les 7 del vespre i anirà a càrrec de Nati Valls, professora de l’Escola Agrària del Pirineu. Tot seguit (19.10 h), es parlarà del control de costos a la formatgeria artesanal, amb una xerrada de Rodolfo del Rio, economista i formatger de WellDone Lácticos.

La jornada prosseguirà amb Eric Beneria, de la ramaderia Corroncui S.L., que exposarà la seva experiència (19.30 h) sobre com viure d'un ramat d'ovelles, i Carles Pàmpols, de la ramaderia i formatgeria Cal Quitèria S.L., que explicarà una iniciativa conjunt de producció de llet de cabres catalanes (19.50 h). A continuació (20.10 h), el gerent d'Ecofranch S.L., Joan Barbé, se centrarà en la producció i transformació de llet de vaca ecològica. El programa es tancarà amb un torn obert de paraules i la cloenda, que està prevista a dos quarts de 9 de la nit.

Inscripcions prèvies

La jornada tècnica de la Fira de Sant Ermengol és gratuïta, però cal inscriure’s prèviament a través de RuralCat. Per a més informació es pot contactar amb l’Escola Agrària del Pirineu, al telèfon 973 35 23 58 o a través dels correus electrònics o.

Mostrar formulari de contacte