Obre un obrador de brioixeria i pa a Estac, un poble de vint habitants del Pallars Sobirà
El seu creador vol que es converteixi en un revulsiu per al poble i per a la comarca. La venda es fa per encàrrec i en mercats setmanals
Estac, un poble de tot just vint habitants del Pallars Sobirà, compta des d'aquesta setmana amb un obrador de brioixeria i pa. Es tracta d'una iniciativa d'Ivan Agustí, que fa dos anys va decidir fer un canvi de vida i canviar el Maresme pel Pallars. Agustí vol que aquest obrador d'autor es converteixi en un revulsiu per al poble i per a la comarca.
Es tracta estrictament d'un obrador i no d'un punt de venda. La compra es fa per encàrrec i en determinats mercats setmanals com el de la Pobla de Segur. El forner ha explicat a l'ACN que vol fer un producte artesà amb productes de proximitat. La primera creació pròpia que ha elaoorat és la 'Pallaresa', una galeta de codonyat i nous. A Estac feia més de seixanta anys que no s'hi feia pa cada dia.
Els veïns del poble veuen amb "sorpresa" l'obertura d'aquest obrador i també amb "satisfacció", perquè a partir d'ara podran anar a buscar el pa sense haver d'agafar el vehicle. El forn de pa o brioixeria més proper a Estac està situat a Sort, que es troba a 20 minuts en cotxe i a 13 quilòmetres.
L'objectiu de l'Obrador d'autor és vendre a la gent d'Estac i dels Pallars i en cap cas es planteja el negoci de cara al turisme. Fa més de seixanta anys que el forn de pa d'Estac es va tancar i es va deixar de fer pa al poble. Una veïna recorda que des de l'any 1987 al 1993 es va reobrir el forn de Casa Bernat durant el mes d'agost i feien pa i coca. Ara, l'octubre del 2024 serà recordat