Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Oliana estrena el seu Mur de la Memòria Històrica

Oliana estrena el seu Mur de la Memòria Històrica

El monument vol homenatjar personatges rellevants que sovint han restat en l'oblit Es fa referència, entre d'altres, a la nissaga Vilana i al polític i estudiós Lluís Escaler

Mur de la Memòria Històrica d'Oliana
Mur de la Memòria Històrica d'Oliana
02/08/2011 09:47

Aquest diumenge passat, en el marc de la Festa Major, Oliana ha inaugurat el seu Mur de la Memòria Històrica. El nou monument s'ha impulsat per recordar i homenatjar personatges il.lustres de la vila que, en alguns casos, van tenir un paper destacat a la història de Catalunya però que fins ara havien restat en l'oblit.

El mur està situat a la plaça de les Lloses, a prop del campanar d'Oliana, i té com a protagonista el personatge del Drac de Palau. Entre d'altres, s'hi fa referència a la nissaga Vilana, que va assolir força poder als segles XVII i XVIII. Ramon de Vilana-Perles va arribar a ser assessor de Carles d'Àustria i alguns historiadors el consideren el català amb més poder de la història. D'altres membres de la nissaga van esdevenir marquesos, comptes o bé arquebisbes.

El mur també recorda Lluís Escaler, activista cultural i polític i cofundador d'Estat Català durant la II República. A causa del seu compromís amb Catalunya, Escaler va ser assassinat per les tropes franquistes al Camp de la Bota el 1939. Alhora, es fa referència a Mosen Riart, Emilia Maria Riu i l'abat de les Anoves, entre d'altres.

Mostrar formulari de contacte