Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Projecte per a l'arranjament de la captació d'aigua de les fonts d'Oliana

Projecte per a l'arranjament de la captació d'aigua de les fonts d'Oliana

La millora, que suposarà un inversió de 46.000 euros, es planteja per poder continuar aprofitant "un recurs històric i natural"
Punt de captació d'aigua d'Oliana (Foto: Ajuntament d'Oliana)
27/03/2017 13:35

L'Ajuntament d'Oliana té previst fer l'arranjament de la captació d'aigua de les fonts d'Oliana l'any que ve. La millora, que suposarà una inversió de 46.000 euros, es planteja per poder continuar aprofitant "un recurs històric i natural", segons ha informat l'alcalde olianès, Miquel Sala. A més a més, el condicionament permetrà complir amb la normativa sanitària vigent, ja que actualment hi ha problemes per captar l’aigua quan plou perquè s’enterboleix i durant uns dies no es pot fer servir.

El finançament de la intervenció compta amb una subvenció de 25.000 euros atorgada per la Diputació de Lleida. A més a més, el consistori alturgellenc prepara la documentació per optar als ajuts de l'Agència Agència Catalana (ACA) per a actuacions d'abastament en alta dels ens locals. La presentació de la convocatòria es va fer ara fa uns dies al CETAP de la Seu d’Urgell i està dotada amb 10 milions d'euros per a les anualitats 2017, 2018 i 2019.

Miquel Sala recorda que l’any 1931 es va portar l’aigua de les fonts fins al municipi d’Oliana i es va fer la xarxa de distribució per abastament de boca a les vivendes. En la mateixa actuació també es va construir la xarxa de clavegueram. Al llarg dels anys i amb l’augment de la població, es van construir pous a l’Horta per captar més aigua. Tal com demostren les dades del 2016, la captació de Les Fonts aporta un 17 per cent del volum total al dipòsit de La Codina, sense haver de bombejar.

Mostrar formulari de contacte