Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Òmnium Alt Urgell atorga a Ivan Caro el Premi Mossèn Albert Vives

Òmnium Alt Urgell atorga a Ivan Caro el Premi Mossèn Albert Vives

L'entitat ha valorat la seva contribució a la difusió i dinamització del folk i la cultura del Pirineu. L'acte de lliurament del guardó es farà dissabte vinent, 31 d'agost, a la Fira del Llibre del Pirineu a Organyà

Ivan Caro (Foto: Òmnium Cultural Alt Urgell)
Ivan Caro (Foto: Òmnium Cultural Alt Urgell)
28/08/2024 12:50

Òmnium Alt Urgell ha atorgat enguany el Premi Mossèn Albert Vives a Ivan Caro per la seva contribució a la difusió i dinamització del folk i la cultura del Pirineu. L'acte de lliurament del guardó es farà dissabte vinent, 31 d'agost, a les 20.30 h, a l'escenari de la Plaça a Organyà, en el marc de la Fira del Llibre del Pirineu.

El músic urgellenc va iniciar-se en el món de la gralla i la música tradicional als 13 anys, a través d'Isidre “Tito” Pelàez, primer a l'Escola Municipal de Música de la Seu d'Urgell i posteriorment a l'Escola Folk del Pirineu. Va realitzar cursos i tallers de tècnica de gralla amb Eduard Casals, al Centre Artesà Tradicionàrius (CAT), i amb Roser Olivé, a l'Aula de Música Tradicional i Popular de Barcelona (AMTP). Així mateix, va aprendre de manera autodidacta la tècnica del flabiol i el tamborí i, posteriorment, en va rebre classes de Marc Riera, a Barcelona.

Ivan Caro ha estat i és membre en diferents formacions musicals com la Cobla de Tres Quartans de Bramasacs, Els Tanyuts, l'Orquestrina Trama, el Duet Daura i la BigBand Rufaca Folk Jazz Orquestra. Col·labora amb la companyia Comediants i participa en projectes teatrals i artístics a Andorra i Catalunya. També crea a nivell grupal i individual projectes artístics per difondre la cultura popular del Pirineu i de Catalunya mitjançant la música, la dansa i el teatre.

És també cofundador i coordinador de diverses propostes musicals a la comarca de l'Alt Urgell, com la Cantata dels Minairons de la Freita, el Festival de Música d’Arrel Seu Folk (Festivalet de música d’arrel de la Seu d’Urgell), que enguany ha celebrat l'11a edició, i el cicle de concerts ‘Cultura des dels balcons’, a més d’altres projectes artístics.

Caro ha impartit classes de gralla i flabiol i tamborí a l'Escola Folk del Pirineu dins el programa Folk a l'Escola i en l’actualitat desenvolupa tallers de danses tradicionals pirinenques i catalanes en diferents centres educatius, en el marc del projecte Dansa’t.

Educació social i arts escèniques

Paral·lelament a la seva formació musical, Ivan Caro és Graduat en Educació Social i postgraduat per l’Institut de Teatre de Barcelona (Postgrau d’Arts escèniques i Acció Social). Dedica part del seu temps en agermanar aquests dos mons, l’Educació Social i les arts escèniques, dissenyant i desenvolupant propostes on les arts són l’eina per la transformació, sempre amb el Pirineu com a protagonista. Ha treballat a la Fundació ONCA d’Andorra dissenyant, creant i desenvolupant tallers per diferents col·lectius del país.

Actualment dedica part del seu temps creant contingut pedagògic i lúdic per divulgar la cultura del Pirineu a diferents mitjans de comunicació del país, sent col·laborador al programa ‘Tot es Mou’ o l’espai familiar ‘Infok’ de TV3. Paral·lelament crea contingut a les xarxes per difondre la literatura, editorials i escriptors/es del Pirineu i participa en diversos projectes audiovisuals per mostrar el patrimoni històric del territori. Caro també ha estat col·laborador de RàdioSeu, on va emetre el programa 'Canal Baridana'.

Mostrar formulari de contacte