Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Organyà acull la VII Jornada d'Intervenció en el Patrimoni Cultural

Organyà acull la VII Jornada d'Intervenció en el Patrimoni Cultural

El programa preveu ponències sobre la rehabilitació de l’església de Santa Maria, la de Sant Esteve d’Alinyà i els drets de pontatge històrics al congost de Tresponts Les xerrades es complementaran amb visites a diversos monuments de la zona

Jornada Patrimoni Cultural 2010 - Cartell
Jornada Patrimoni Cultural 2010 - Cartell
02/06/2010 10:48

Organyà acull aquest dissabte, 5 de juny, la VII Jornada d’Intervenció en el Patrimoni Cultural. La trobada se centrarà en la rehabilitació de l’església de Santa Maria i els drets de pontatge al congost de Tresponts. També s’hi farà una ponència sobre pintures romàniques i una altra explicació entorn de les obres de consolidació a l’església de Sant Esteve d’Alinyà. Les xerrades es complementaran amb visites a diversos monuments de la zona.

La Jornada començarà a les deu del matí amb la recepció i l’acreditació dels participants. Després d’un discurs de benvinguda a càrrec de les autoritats, a dos quarts d’onze del matí està prevista la primera ponència “Dret de pontatge de 1601”. La xerrada, a càrrec de l’historiador Lluís Obiols, se centrarà en fer algunes precisions sobre el pas del congost de Tresponts.

Tot seguit, a dos quarts de dotze del migdia, es duran a terme dues ponències sobre les intervencions a l’església de Santa Maria d’Organyà i sobre arqueologia i seguiment documental, a càrrec de l’arqueòleg Joan Ramon Renyé. Ja a les dotze, els arquitectes Joan Agelet i Carles Pubill parlaran de noves actuacions i avançament de propostes en relació al projecte.

Les pintures romàniques seran les protagonistes a partir de dos quarts d’una del migdia. Aquest tema el presentarà Pere Rovira, del Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat de Catalunya. Després de la seva explicació es farà una visita a l’exposició de la Majestat d’Organyà, que es troba a la sala Noble de l’Ajuntament, i, seguidament, es visitarà l’església de Santa Maria.

El dinar de la Jornada està previst a un quart de tres del migdia a la Font Bordonera. La trobada finalitzarà amb la ponència “Obra de consolidació de Sant Esteve d’Alinyà” (16.30 hores), a càrrec d’Antoni Fiol, arquitecte, i amb dues visites a les esglésies de Sant Romà de Perles (17.00 hores) i Sant Esteve d’Alinyà (18.00 hores).

Mostrar formulari de contacte