Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Organyà acull les Jornades d'Intervenció en el Patrimoni Cultural

Organyà acull les Jornades d'Intervenció en el Patrimoni Cultural

En la trobada s'analitzarà l'evolució de diversos projectes turístics dels pobles urgellencs.

Logo Homilies d'Organyà
Logo Homilies d'Organyà
27/06/2007 11:54

Experts i representants d'institucions es reuniran aquest dissabte a Organyà per debatre i analitzar noves actuacions culturals per promoure el turisme a l'Alt Urgell. En el marc de la quarta jornada d'Intervenció en el Patrimoni Cultural, la trobada servirà també per repassar l'estat de la feina feta en les anteriors edicions i valorar-ne els resultats, així com per continuar estudiant la integració cultural dels quatre pobles coneguts com els dels 'Tres Ponts Avall', és a dir, Cabó, Fígols i Alinyà, Coll de Nargó i Organyà.

L'objectiu passa per trobar fórmules de recuperació i promoció del patrimoni cultural que es tradueixin en un revulsiu turístic i econòmic per a la comarca.
La jornada comptarà amb la presència, entre altres, de la majoria d'alcaldes de l'Alt Urgell i representants del consell comarcal, el director general d'Arquitectura i Paisatge, Joan Ganyet, el subdirector de Patrimoni Cultural de la Generalitat, Daniel Solé, així com responsables de diversos col·legis oficials d'arquitectes i aparelladors.

Al llarg de tot el dia els assistents estudiaran diversos exemples de patrimoni d'interès cultural situat en aquesta zona i n'analitzaran les sevs possibilitats. La idea és redactar tants programes i plans directors com sigui necessari 'amb el repte de posar en marxa mecanismes de gestió per dotar de l'autonomia que s'escaigui als elements patrimonials del territori', ha explicat a l'ACN Antoni Fiol, alcalde d'Organyà.

Fiol ha afegit que amb jornades d'aquest tipus se segueix avançant en la idea que el territori alturgellenc es pugui associar a un gran museu amb la finalitat 'que es generin sinèrgies i valors afegits per al desenvolupament sostenible per mitjà del patrimoni com a reclam cultural i sobretot turístic'.

El programa de la Jornada s'encetarà a un quart d'onze del matí amb la intervenció dels alcaldes dels municipis i del president en funcions del Consell Comarcal, Ventura Roca. També assistirà a l'acte el subdirector de Patrimoni Cultural, Daniel Solé, i el delegat del Pirineu del Col.legi d'Arquitectes de CAtalunya, Ricard Lobo.

A dos quarts d'onze està prevista la primera ponència, que presentarà el 'Pla de Gestió del Patrimoni Paleontològic de la Vall del Riu Sallent, a Coll de Nargó' i anirà a càrrec de Josep Peralba Pellicer. Tot seguit les Jornades debatran sobre la recuperació de camins, amb el ponent Miquel Riera Dalmau, de l'associació Món Ferèstec. A partir de les dotze el president de l'Associació 'Muntanyes de Vida', Delfí Roca, serà l'encarregat de la ponència 'Una sínia a Fígols en funcionament: la cultura de l'aigua', i Teresa Font i Antoni Fiol, exposaran 'La restauració dels Retaules i de les esglésies de la Vansa i Fórnols'.

La cloenda de les Jornades d'Intervenció en el Patrimoni Cultural es farà a Cabó, després d'un dinar, una visita a les envistes de Sant Serni, a l'església i a la prensa de vi. A la clausura de la jornada també hi assistirà el director general d'Arquitectura i Paisatge, Joan Ganyet.

 

 

Mostrar formulari de contacte