Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Organyà tindrà una reproducció fidel del seu Crist en majestat

Organyà tindrà una reproducció fidel del seu Crist en majestat

La talla, de finals del segle XII, va ser trobada a l’església de Santa Maria i es troba al Museu Nacional d’Art de Catalunya La còpia s’exposarà a partir del mes de setembre
Col.legiata d'Organyà
11/08/2009 12:25

L’Ajuntament d’Organyà ha encarregat una reproducció del Crist en majestat de finals del segle XII que es troba dipositat des del 1906 al Museu Nacional d’Art de Catalunya. La peça d’art va ser trobada a l’església de Santa Maria i té unes dimensions d’un metre i mig. Com en d’altres talles del Pirineu, s’hi representa un Crist a la creu, però vestit i coronat.

La majestat d’Organyà va ser exposada recentment en una mostra temporal sobre ‘El Romànic i la Mediterrània’. L’alcalde de la vila, Antoni Fiol, explica que “valia la pena fer-ne una còpia fidel, ja que fins ara només se’n tenia una reproducció més aviat barroera”. Això permetrà “gaudir d’una obra d’art que s’emmarca en un període històric importantíssim per a la població”, remarca.

Un equip d’especialistes de Barcelona va digitalitzar fa uns mesos la imatge per poder fer-ne el relleu sense necessitat de manipular la peça original. Fiol espera que ara se’ls lliuri la reproducció a finals d’agost o principi de setembre. “Esperem contextualitzar-la i poder-la mostrar al públic ben aviat, o bé al museu de les Homilies o a la mateixa església”, indica.

L’Ajuntament d’Organyà vol que la talla ajudi a explicar “l’ambient medieval de la vila, potenciant d’altres elements històrics de la població”. L’alcalde subratlla el fet que “el Crist en Majestat és una peça crucial, que data del 1175, poc temps abans de les Homilies, que van ser escrites el 1204, en un període d’efervescència càtar, punt intermedi de l’acta de consagració de l’església de Santa Maria, el 1090”. Per Fiol, la figura també destaca “pel revers policromat i els escuts heràldics”.

Podeu veure la imatge del Crist en majestat d'Organyà aquí.

Mostrar formulari de contacte