Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Pagesos i caçadors reclamen més recursos per fer front a la sobrepoblació de fauna salvatge

Pagesos i caçadors reclamen més recursos per fer front a la sobrepoblació de fauna salvatge

Al Pirineu es van comptabilitzar l'any passat 250 accidents de trànsit amb algun animal implicat, una xifra tres vegades superior a la del 2010

Accident amb un senglar a la C-14 (Foto: ACN)
Accident amb un senglar a la C-14 (Foto: ACN)
07/02/2017 18:40

Unió de Pagesos i la Federació Catalana de Caça han acordat demanar al Govern català i al Departament d'Agricultura que destinin "els recursos humans i econòmics necessaris" per fer front a les sobrepoblacions d'algunes espècies cinegètiques i així reduir els danys que provoquen en els conreus, a més d'evitar els accidents de trànsit.

Després de reunir-se la setmana passada, ambdues entitats s'han compromès a treballar conjuntament amb l'objectiu de redreçar la situació actual i reclamar a l'administració que actuï "ja" i posi en marxa el pla interdepartamental que va anunciar el 13 de desembre passat per al control d'aquestes espècies. Els col·lectius recorden al conjunt de la societat "la importància de la tasca i el compromís de la pagesia i els caçadors en la gestió del territori i de la fauna salvatge".

Unió de Pagesos i la Federació Catalana de Caça consideren que calen recursos per elaborar censos reals per a una gestió correcta. Així mateix, també defensen la necessitat d'establir un sistema de comunicació electrònica dels danys ocasionats per la fauna salvatge i per agilitzar la tramitació de les autoritzacions excepcionals en època de veda, a més dur a terme les mesures de gestió de l'hàbitat de neteja de barrancs, lleres i sotabosc que facilitin la caça i allunyin la fauna de les zones agrícoles per retornar-la al medi natural. Una altra petició és que s'afavoreixin les actuacions dels caçadors amb la col·laboració dels cossos de seguretat "quan sigui necessari", entre altres qüestions.

Increment dels accidents de trànsit

Durant el balanç dels accidents de trànsit presentat aquest dimarts a Lleida, els Mossos d'Esquadra han denunciat l'"espectacular" increment dels incidents vinculats a la presència d'animals, majoritàriament senglars i cabirols, fet que s'ha atribuït a l'increment de la població d'aquestes espècies cinegètiques durant els darrers anys.

Durant el 2016, es van comptabilitzar a les comarques del Pirineu 250 accidents de trànsit amb algun animal implicat, una xifra tres vegades superior a la de l'any 2010, en què se'n van registrar 57.

Mostrar formulari de contacte