Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Pasturar les ovelles, activitat turística al Pallars Sobirà

Pasturar les ovelles, activitat turística al Pallars Sobirà

02/03/2012 10:27

El Patronat del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici organitza els dies 3, 17 i 31 de març l’excursió “Aviem el bestiar”, dirigida al turisme familiar i forà, per promocionar el pasturatge tradicional i el paisatge del Pallars Sobirà. La sortida consisteix a acompanyar i ajudar un dels pastors de Llessui a deixar anar el bestiar i portar-lo a les pastures, alhora que es contempla el paisatge de muntanya.

L’excursió “Aviem el bestiar” permet als turistes pasturar les ovelles pels prats del voltant del poble de Llessui en uns dies que es caracteritzen pels cels clars i els matins freds. La sortida té el seu inici a les 9.30 hores des del Centre d’Informació de Llessui, al municipi de Sort, situat a l’Ecomuseu Els Pastors de la Vall d’Àssua. També s’ha programat l’excursió per als dies 14 i 28 d’abril. Les places són limitades –un màxim de 12 persones– i cal fer la reserva prèvia al telèfon 973 62 17 98.

Cal recordar que l’Ecomuseu Els Pastors de la Vall d’Àssua acull l’exposició permanent “Els pastors de la vall d’Àssua”, que es pot visitar de 9 a 14 hores i de 15.30 a 17.30 hores, i els festius i els diumenges de 9 a 14 hores. Amb la finalitat de preservar l’ofici de pastor, també es va crear l’escola de pastors de Rialp, que aquest any arriba a la quarta edició.

D’altra banda, els dies 10 i 24 de març tindrà lloc l’excursió amb raquetes de neu “Caminem per la neu”, amb sortida des de la Casa del Parc Nacional d’Espot (el Pallars Sobirà), la Casa del Parc Nacional de Boí i el Centre d’Informació de Senet (l’Alta Ribagorça). Igual que la proposta anterior, les sortides són dirigides per guies interpretadors. Els participants han de portar roba d’abric, ulleres de sol, protecció solar i calçat de canya alta. La sortida és a les 9.30 hores.

Compromís amb el medi ambient

L’Associació Espanyola de Normalització i Renovació (AENOR) ha renovat el Certificat del Sistema de Gestió Mediambiental per al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici conforme a la norma reglamentària europea CE 1221/2009 EMAS i la norma UNE-EN ISO 14001:2004. Amb aquesta renovació es reafirma i reforça un cop més el compromís de control i millora ambiental en tot l’àmbit d’actuació del parc nacional.

La implantació del Sistema de Gestió Ambiental i l’adhesió al Registre EMAS (sistema comunitari de gestió i auditoria ambiental) tenen caràcter voluntari, i el seu manteniment serveix per garantir la transparència de la gestió ambiental, el compliment de tots els requisits legals de caràcter ambiental, la millora del comportament ambiental dels treballadors i dels visitants del parc, la comunicació externa, la implicació dels treballadors i el compromís de millora contínua.

Mostrar formulari de contacte