Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Peramola convida Montse Armengou a la seva tercera Trobada de Dones

Peramola convida Montse Armengou a la seva tercera Trobada de Dones

La directora del programa 'Sense ficció' participarà aquest dissabte al migdia en una taula rodona al Centre Cívic de Tragó. També hi intervindran Laia Angrill, Anna Bonet, Roser Guix, Gemma Orrit i Helena Valls

III Trobada de Dones de Peramola, Tragó i Nuncarga
III Trobada de Dones de Peramola, Tragó i Nuncarga
24/03/2021 11:45

L'Ajuntament de Peramola organitza aquest dissabte, a les 12 del migdia, la tercera Trobada de Dones de Peramola, Tragó i Nuncarga, amb la col·laboració del col·lectiu La Falguera i de l'Associació Festiva i Cultural de Tragó.

L'acte tindrà lloc al Centre Cívic de Tragó i comptarà amb la participació, entre d'altres, de la periodista Montse Armengou. La directora de 'Sense ficció', un dels programes de més audiència de TV3, parlarà de la presència de les dones a les redaccions i als equips directius de mitjans de comunicació, que veu "imprescindible per guanyar visibilitat i conscienciació sobre temes com la violència de gènere i l'escletxa salarial". Armengou, nascuda a Barcelona el 1963, és també autora de documentals periodístics, entre els quals destaca 'Els nens perduts del franquisme'.

A la trobada també hi intervindrà Laia Angrill (Oliana, 1999), llicenciada en Global Studies i Màster en Edició Digital, que ha decidit donar continuïtat a l'explotació ramadera de la seva família i és actualment una de les poques dones ramaderes de l'Alt Urgell. De la seva part, Anna Bonet (Peramola, 1991) explicarà la seva tasca com a arqueòloga especialitzada en prehistòria i coeducació i com a màster en gènere i polítiques d'igualtat.

Roser Guix (Odèn, 1963) exposarà la seva vida com a mestressa de casa i escriptora que sempre ha viscut a pagès i ha recopilat la memòria de les dones rurals. Helena Valls (Barcelona, 1987) narrarà com, tenint estudis superiors en disseny de moda, va decidir canviar la ciutat per Peramola i iniciar-hi un projecte d'emprenedoria. Finalment, l'alcaldessa de Peramola, Gemma Orrit (nascuda el 1988 i enginyera química de professió), aportarà el seu punt de vista com la primera dona que dirigeix l'Ajuntament peramolí i la segona batllessa més jove actualment.

L'objectiu d'aquesta trobada, segons explica el consistori, és fer sentir la veu de les dones rurals, el seu discurs propi i les "experiències i plans de futur per a totes les persones que ho vulguin escoltar i compartir". També es proposen assolir "un món rural que aculli la diversitat i que integri el lideratge o l'emprenedoria femenina com un valor afegit de les nostres zones, tot i que sempre hi ha estat present".

Mostrar formulari de contacte