Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Peramola s'avança, amb problemes, a l'apagada analògica de l'Alt Urgell

Peramola s'avança, amb problemes, a l'apagada analògica de l'Alt Urgell

Una part del municipi s'ha quedat aquest dimarts sense tele, ja que encara no s'hi ha completat el desplegament de la TDT A la resta de la comarca i de l'Alt Pirineu, el canvi definitiu manté com a data límit el 3 d'abril
Reunió sobre la TDT a l'Ajuntament de la Seu
12/01/2010 16:24

Peramola es converteix avui dimarts en el primer municipi de l'Alt Urgell on s'executa l'apagada analògica. El terme ha estat inclòs pel Govern en el grup de poblacions on des d'avui ja només es pot veure la TDT, i que implica un total de 2 milions de catalans. S'avancen així a la resta de l'Alt Urgell i de l'Alt Pirineu, on la data límit per al canvi és el 3 d'abril.

En les primeres hores, però, el traspàs està sent problemàtic, ja que l'apagada es fa sense que totes les llars tinguin garantida l'arribada del senyal de TDT mitjançant els corresponents repetidors. En declaracions a RàdioSeu l'alcalde peramolí, Joan Pallarès, ha lamentat aquesta descoordinació i ha detallat que la situació afecta els nuclis de Castell-llebre, Cortiuda i la part oest del poble de Peramola. En canvi, no s'ha detectat problemes a la resta de Peramola i als pobles de Tragó i Nuncarga. Pallarès espera que l'administració solucioni de manera imminent les zones d'ombra, ja que els veïns afectats s'han quedat literalment sense tele, tret d'aquells que rebin canals estrangers via satèl.lit.

Des del Govern, de fet, s'ha reconegut que quedaran nuclis de població on la TDT no arribarà a temps. En aquests casos, s'ha previst habilitar la recepció via satèl·lit amb antenes parabòliques, com a solució excepcional.

Al conjunt de l'Alt Urgell, l'apagada serà una realitat en menys de tres mesos. El departament de Governació situa la comarca a l'última fase del procés, que serà al llarg del mes de març i fins al 3 d'abril.

En aquest bloc també hi estan incloses la resta de comarques de l'Alt Pirineu: la Cerdanya, l'Alta Ribagorça, els dos Pallars i Aran. Completen aquest conjunt el Barcelonès, el Baix Llobregat, el Vallès Occidental i una part del Bages, el Maresme, el Solsonès i el Vallès Oriental.

Per rebre correctament la Televisió Digital Terrestre (TDT), els usuaris han d'adaptar la seva antena i bé disposar d'un televisor amb descodificador, ja sigui extern o bé integrat al propi aparell. Per a una correcta instal·lació de l'antena, es recomana que els ciutadans s'adrecin a les empreses instal·ladores identificades amb el distintiu Agent TDT, ja que ofereixen una garantia d'informació i assessorament tècnic.

En el cas de les comunitats de veïns, també es pot demanar informació a l'administrador de finques que, juntament amb els seus col·legis professionals, col·labora en el procés.

Mostrar formulari de contacte