Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Petició per poder construir el nou poble de Bassella

Petició per poder construir el nou poble de Bassella

L'alcalde Xavier Esteve defensa un projecte de 18 habitatges i un nou consistori L'entrebanc principal per a l'aprovació és que la llei no permet la creació de nous assentaments o urbanitzacions en sòl rústic
Bassella - Mapa de la zona del nou poble
10/01/2012 11:20

El municipi de Bassella està elaborant un dossier informatiu sobre el projecte de construcció del nou poble de Bassella. El document es farà arribar al departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, per tal que doni suport al projecte, que preveu 18 habitatges familiars i un nou consistori, que tindria una sala polivalent que serviria com a consultori mèdic i sala de reunions.

L'alcalde del municipi, Xavier Esteve, defensa la proposta "per donar resposta a les persones que van ser expropiades en el seu moment a causa de la construcció del pantà de Rialb". Així mateix, considera que caldria recuperar, com a mínim, un dels tres nuclis (Bassella, Aguilar de Bassella i Castellnou de Bassella) que van desaparèixer en fer-se l'embassament.

L'entrebanc principal per a l'aprovació de la iniciativa, que ja ha estat rebutjada per la direcció general d'Urbanisme a Lleida, és que la llei no permet la creació de nous assentaments o urbanitzacions en sòl rústic. Tanmateix, Esteve reitera "l'especificitat" de la demanda de Bassella, que "hauria de ser tinguda en compte".

Si finalment la Generalitat promogués un informe favorable al projecte del nou poble de Bassella es demanaria una subvenció en el nou PUOSC per al 2013. La ubicació del nou emplaçament del poble es preveu molt a prop de l'àrea de servei del municipi, vora el Museu de la Moto, a la zona de Cal Riudelbàs.

Mostrar formulari de contacte